banner2779
banner2752
banner2750

Türkiye’nin tüm yükünü Kocaeli taşıyor
 Çayırova TEM Otoyolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Köprülü Kavşaklarının tanıtım töreni Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova kaymakamı Mustafa Hotman, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gölcük Belediye Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, Garnizon Komutanı Metin Gürak, İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz, OSB yönetim kurulu başkanları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

 

KISA SÜREDE TELAFİ

Tanıtım töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOSB Başkanı Yunus Çiftçi OSB’ler adına söz alarak, “ Bu kavşağın yapılması zaman kaybının azalmasına neden oldu. 100 bin kişi buranın etrafından geçiyor. Bu 100 bin kişinin en az 1 saatlik zaman kaybı vardı bu kavşaklar olmadığı için. Bu yatırım kendisini o kadar kısa sürede telafi edecek ki kazancın yanında harcanan rakam önemsiz kalacak. Yaklaşık 1 yıllık bir sürede tamamladık. Buradan çıkan ürünlerin çoğu ihracat yapıyor. Sayın bakanımız hep bizim yanımızda oldu. Bu kavşaktan en az 500 bin insan istifade edecek. Projemizi finanse etme noktasına tam sıkıntı yaşıyorduk ki sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız devreye girdi ve hallettik. Minnet borcumuzu ülke ekonomisine katkıda bulunarak ödeyeceğiz” dedi.

 

KALİTELİ ÜRETECEKSİN

TOSB Başkanı Yunus Çiftçi’nin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ Güzel hayırlı bir iş yaptık. İmece usulü yaptık. Üretmek kolay bir şey değil. Kaliteli üreteceksin, rekabet edeceksin, vergi vereceksin hepsi zor iş. Sanayicilerimize, iş adamlarımıza minnettarız. On binlerce insana ekmek sunuyorlar. Ülkemizin kalkınması böyle oluyor. Onlarla iş yapmak bizim için büyük bir onur. Aslında bu iş karayollarının işi ama bize ne diyemeyiz, diyemiyoruz. Ben 4 OSB’mizin başkanlarına çok teşekkür ediyorum gayretleri için.24-25 milyona yakın harcamamız oldu. Bu kavşağımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

KOCAELİ MODEL BİR ŞEHİR

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “ Ülkemiz için çok anlamlı bir alanın açılışı için bir aradayız. Kocaeli Türkiye’nin 2023 hedeflerine yönelik derinlik ve zenginlik sunmaktadır. Model ve öncü bir Büyükşehir Kocaeli. Sayın bakanımızın dönüşüm sürecinin hazırlayıcısı olan bir yaklaşımı var. Sorunun ön görülerek çözüm anlamında bir anlayış da Büyükşehir belediye başkanımızda var. Bugünkü açacağımız kavşağımız sadece ticari değil, güvenlik ve trafik gibi alanlarda da rahatlık sağlayacak. Bu işbirliği oldukça böyle çalışmalar halkımızın hizmetine sunulacaktır. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BENİ HEYECANLANDIRAN PROJE

Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun ardından konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “ Beni en çok heyecanlandıran hizmetlerden biri bu kavşak projesidir. Bu kavşağın sadece OSB’lerde çalışanla için değil Kocaeli için ne kadar büyük önem taşıdığını bilenlerden birisiyim. Geçmiş dönemde Şekerpınar Kavşağından 1 saatte geçmek mümkün olmuyordu. Sıkıntıyı çözmek adına buraları adım adım gezdik. En son 4 tane OSB’mize doğrudan giriş çıkış vermeden bu işi çözemeyiz dedik. Bu kadar uğraşın sonucunda çok güzel bir proje çıktı. OSB’ler ve Büyükşehir belediyemiz işin yükünü üstlendi. Güzel bir projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz” dedi.

 

KOCAELİ TÜM TÜRKİYE’NİN YÜKÜNÜ TAŞIYOR

Kocaeli Türkiye’nin yükünü taşıyor diyen Bakan Işık, “ Aynı zamanda İstanbul’un Anadolu ile olan bağlantısının hemen hemen tek noktası Kocaeli. İstanbul’un bütün ana taşıyıcıları bu yolun üzerinden geçiyor. Proje aslında biraz gecikti ama bu para sıkıntısı ya da müteahhit yüzünden kaynaklanmadı. Geç olsun güç olmasın. Türkiye iyi bir noktaya geldi. Şimdi inşaatı başladı Kuzey Marmara otoyolu hizmete girecek. Onunda hem Gebze hem Kocaeli bağlantıları ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şekerpınar yolunun bağlantısı da kuruluyor. Gebze gişelerine de bu bağlantıyı yapacağız. Kuzey Marmara Otoyolu şehrin trafik yükünü büyük ölçüde üzerine alacak” dedi.

 

PROJELERİ ANLATTI

Yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Bakan Işık, “Bu ayın sonunda ÇED raporuyla ilgili toplantı yapılacak. Gölcük ve Başiskele’de kuzey Marmara otoyolu projesinde şehrin içinden geçtiği için değiştirilmesi kararı alındı. Dağın altına alalım dedik o zaman . Yeni projede büyük ihtimalle tünellerle ilerleyeceğiz. Karadeniz sahil yolu projemizi de hayata sokacağız. İzmit Kandıra yolunu da duble yol yapıyoruz. Yaz aylarında oluşan yükü oradan kaldırıyoruz. Hızlı trenle de İzmit Gebze hattını kuzeyden yeni bir hatla bağlayacağız. Yeni bir hızlı tren hattı da oluşturacağız İstanbul- Ankara hattına doğru” şeklinde konuştu.

 

FETÖ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Türkiye büyük hamleler yaptı yapmaya da devam ediyor diyen Bakan Işık, “ Bizim karar alma süreçlerimiz daha da hızlanmalı. Bu artık bir mecburiyet haline geldi. Şu anda Fırat Kalkanı harekatını yürütüyoruz. Bu mücadeleyi sürdürmeye devam ediyoruz. FETÖ ile sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde amansız bir mücadele sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL

2007’de halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı ve halkın seçtiği bir Başbakan olduğu zaman çift başlılık ortaya çıktı. Çift başlılığı ortadan kaldırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah Nisan ayının ilk yarısında referanduma gideceğiz. Türkiye’nin çağın gerektirdiği bir sisteme geçmesi lazım.. Bu rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. 1923 yılında rejim tartışması bitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik bir Cumhuriyettir. Daha hızlı karar alan ve hesap veren bir yönetim sistemini oluşturmak zorunluluktur. Bunları yapacağız. Yapacak çok işimiz var daha. Bu mesafeleri almak için birliğimizi arttırmak zorundayız”  değerlendirmesinde bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751