banner2779
banner2752
banner2750

TÜRKİYE’YE ÖRNEK VE MODEL BİR ÇALIŞMA; KOCAELİ KILAVUZ GENÇLİK MODELİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın bir neslin dünya insanı olması amacıyla hazırladığı ve uygulamaya koyduğu ‘’Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli’’, Ankara’dan ödülle döndü. AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu kapsamında düzenlenen ‘’Gençlik ve Belediye’’ temalı yarışmada birinciliğe layık görülen Kılavuz projesi, ‘’kökünü maziden alan, ama çağın gereklerini ıskalamayan, özgüveni tam, paylaşımcı, çalışkan ve sorumluluk sahibi bir gençlik’’ yetişmesini hedef alıyor.

 

BAŞKAN ÖDÜLÜ BAŞBAKAN’DAN ALDI

Sempozyumun yarışma bölümünde Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nın ‘’Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli’’ yerel yönetimler bazında en iyi gençlik projesi seçildi. Ankara’da düzenlenen törende Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ödülü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı. Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada Kocaeli’nin Türkiye’nin örnek illeri arasında olduğunu ifade etti. Farklı alanlarda belediyelerin de derece aldığı yarışma etabını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, 17 kişilik bir jürinin tüm projeleri titizlikle inceleyerek, karar aldığını ifade etti.

 

KILAVUZ GENÇLİK MODELİ NEDİR?

Bu yıl 5.’si düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda Gençlik ve Belediye temalı yarışmada elde edilen başarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal alanda yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye model ve örnek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli; ‘’yerel’’ olmasının yanı sıra Türkiye’ye örnek ve model olma amacıyla planlandı. İlkokuldan liseye, üniversiteden doktoraya uzanan yolda 7’den 27’ye bir nesle Kılavuz olmayı amaç edinen program; bizim ve bizden bir gençlik modeli inşa etmek için çalışıyor. Bütüncül bir yöntem ve bakış açısının ele alındığı Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli; 7 temel sac ayağından oluşuyor.Bu ayakların hepsi birbiri ile entegreli şekilde işliyor.

 

BİLGİEVLERİ

Kılavuz modelinin bileşenlerinden ilki olan Bilgievleri; ilkokul ve ortaokul öğrencilerine Milli Eğitimin müfredatıyla eş zamanlı olarak; kağıt üstünde kalmayan, hayatın içinden; yaşayan bir eğitim sağlıyor. Üçüncü nesil sosyal belediyeciliğin ışığında hazırlanan Bilgievlerinde; müfredata paralel bilgi destek programlarının yanı sıra ailede ve toplumda değerler eğitimi, kulüp faaliyetleri ve seçkin kültürel etkinlikler sunuluyor. Bilgievleri’nde 12 ilçede 15 merkezde 31 bin 491 öğrenciye hizmet veriliyor.

 

ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI

Genç fidanların erken yaşta sporla tanıştırılmasını amaç edinen Ücretsiz Spor Okulları, ahlaklı ve sağlıklı bireyler yetiştirmek amacıyla Kocaeli genelinde her kategoride eğitim veriyor. Eğitimlerde basketbol, voleybol, tenis, jimnastik, masa tenisi, buz pateni ve yüzmede geleceğin şampiyonları yetişiyor.  7 branşta 9 bin öğrenciyle şehrin spor kültürüne katkı sağlanıyor.

 

AKADEMİ LİSE

Kılavuz modelinin lise gençliğine yönelik çalışması olan Akademi Lise; gençlerimizin hayatlarının en önemli evresini sağlıklı ve faydalı bir şekilde geçirmelerini amaç ediniyor. Spordan eğitime, üniversiteye hazırlıktan kulüp faaliyetlerine kadar her şeyin düşünüldüğü Akademi Lise’de dünyayı peşinden koşturan genç bir nesil yetişiyor. Akademi Lise’de kısa sürede 1.000 lise öğrencisine ulaşıldı.

 

AKADEMİ ÜNİVERSİTE

Bilgievleri ile başlayan, Akademi Lise ile gelişen bütünleştirici ve kesintisiz eğitim anlayışlı Akademi Üniversite ile zirve yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenler; gençlere yeni bir ufuk açıyor, dünyaya vizyonel bir bakış açısı sunuyor. Akademi Üniversite’de 2 bin 556 kayıtlı öğrenci sayısına ulaşıldı.

 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER

Kocaeli dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Kılavuz modelinin dünya insanı yetiştirmek hedefinde önemli bir yer tutan Uluslararası Öğrenciler Birimi; Türki Cumhuriyetlerinden Orta Doğu’ya ve Balkanlara kadar uzanan coğrafyada Kocaeli gençliğini dünyaya entegre ediyor. 82 ülkeden gelen 800 uluslararası öğrenciyle aktif katılımlı programlar devam ediyor.

 

GENÇLİK KAMPLARI

Olağanüstü güzellikte doğal imkanlara sahip Kocaeli’nde kurulan Gençlik Kampları’nda genç beyinler dinlenirken öğreniyor; eğlenirken kaynaşıyor; bir arada yaşamayı, ümmet ve kardeş olmayı öğreniyor. 107 kamp programında 6 bin 225 genç doğanın kucağında misafir edildi.

 

GÖNÜLLÜ GENÇLİK LİDERLİĞİ

Geleceğin liderlerini bugünden yetiştirmeyi aklına koyan Kılavuz, Gönüllü Gençlik Liderliği programıyla; yüzlerce üniversiteli arasından seçilen 90 genç liderler; geleceğin sorumluluk sahibi bireyleri olarak tasarlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751