banner2779
banner2752
banner2750

TÜRKKAN MUHTARLARI KAHVALTIDA TOPLADI
 Körfez İlçesi’nde ki mahalle muhtarlarının davet edildiği kahvaltı, Yeni Yalı Mahallesi’nde A’dan Z’ye Kahve Dünyası adlı iş yerinde yapıldı. Burada verilen davete, Milletvekili Lütfü Türkkan, İl Başkanı Aydın Ünlü, İlçe Başkanı Zeki Gürsu, ilçe yönetimi, kadın kolları ve ülkü Ocakları, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve muhtarlar yer aldı.

Yapılan kahvaltı sonrasında bir konuşma yapan Lütfü Türkkan, daha önce de danışmanını göndererek köylerin ve mahallelerin sorunlarını öğrendiğini, bunları da mecliste gündeme getirdiğini hatırlatarak, ‘’Kendi özgür düşüncelerinizle burada yer aldığınız için teşekkür ederim. Yalnızca Allah’a inanıyor, Allah’tan bekliyoruz. Başka da kimseden korkumuz yok. Eskiden insanlar bir birlerinin davetine gitmekten korkmazlardı, şimdi bu ortam kalmadı. İnsanların demokrasiyi iliklerine kadar hissederek, özgürce yaşamalarını isterdim, fakat bu gün mimlenme korkusuyla yaşanıyor. Türkiye’de sağlık hizmeti yalnızca otelcilik anlamında iyileşti’’ dedi.

Türkkan, konuşmasında muhtarlarla ilgili konulara da değinerek, ‘’Nesiniz siz deve mi, kuş mu, yoksa deve kuşu mu? Yargılanmaya gelince devlet memuru yasalarıyla yargılanıyorsunuz, ama hiçbir memur hakkı verilmiyor. Mahallede, vatandaşın bir sorunu olduğunda muhtara gidiyor, danışıyor. Bu nedenle muhtarlar önemlidir. Fakat, muhtarların bu saygınlığını bitirmek istiyorlar, itibarsızlaştırıyorlar. Muhtarın, belediye başkanı ile görüşebilmesi bir lütuf olarak gösteriliyor. Ağlamayan çocuğa meme vermezler, eğer susarsanız, bu durum daha farklı boyutlara da gider, itibarsızlaştırmaya devam ederler. Milletvekili seçilebilirsiniz, insanlar partiye oy veriyor, ama muhtar olamazsınız, vatandaşlar kişiye oy veriyor. Türkiye’de emekliye, işçiye verilen paranın yüzde 50’si dolaylı vergilerle ay sonu gelmeden geri alınıyor. Bu nedenle kaynak arama sıkıntıları yok’’ dedi.

Toplantıda muhtarlar tarafından İlimtepe, başta olmak üzere mahallelerin sorunları da konuşuldu. Ençok problemi olan İlimtepe için yorum yapan Türkkan, ‘’İliimtepe’yi mecliste de gündeme getirdim. İlimtyepe, hastane olması gereken bir konumda. Ama, burada MHP imzası olduğu için yatırım yapmaya korkuyorlar. İnsanlara söylüyorum, maddi gücünüz varsa İlimtepe’de ev alın. Bu kadar sanayi ve liman iç içe yaşam olmaz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751