Türkkan sert konuştu
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 99 depreminde hasar gören binaları TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, depremde hasar görmüş binaların öğrencilere kiralandığını belirterek, “Öğrencilerin yaşamı neden hiç sayılıyor” diye sordu


MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ilimizde 1999 depreminde zarar görmüş, yıkılması gerekirken yıkılmayan ve öğrencilere kiraya verilen binaları TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergesinde, “Kocaeli’nde 1999 depreminde zarar görmüş binaların önemli bir kısmı yıkılması gerekirken yıkılmamış, üstüne üstlük bu binalar özellikle öğrencilere kiralanmaktadır” vurgusunu yapan Türkkan, güçlendirme çalışması yapılmayan binaların boşaltılması gerektiğinin de altını çizdi.

HERHENGİBİR TEDBİR ALINACAK MI?
Konuyu 6 soru ile TBMM gündemine taşıyan Türkkan, Bayraktar’a bu evlerde kimsenin oturmaması gerekirken neden öğrencilere kiraya verildiğini sordu. Bayraktar’a bu durumda olan bina sayısının kaç tane olduğunu soran Türkkan, “Zarar görmüş binalarda güçlendirme çalışması neden yapılmadı” dedi. Boşaltılması gereken bu binaların boşaltılması konusunda gerekli uyarı ve takiplerin yapılıp yapılmadığını da Bakan’a soran Türkkan, özellikle öğrencilere kiralanan, yıkılması gereken ancak yıkılmayan binalar ile ilgili herhangi bir tedbir alacak mısınız sorusunu da yöneltti. 

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI NEDEN YAPILMADI

Kocaeli’nde depremin ardından gerekli güçlendirmesi devlet tarafından kabul edilmiş projelere uygun güçlendirme çalışması yapılmayan binalar da Türkkan’ın önergesine konu oldu. Bakan Bayraktar’dan bu durumdaki binaların sayısını isteyen Türkkan, “Bu binalarda güçlendirme çalışması hangi gerekçelerle yapılmadı? Afet kanununa göre verilen süre içerisinde gerekli güçlendirmesi devlet tarafından kabul edilmiş projelere uygun güçlendirme çalışması yapılmayan binaların verilen süre içerisinde boşaltılması gerekmektedir” açıklamasında bulundu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817