banner2779
banner2752
banner2750

Türkkan sordu;

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli’nde yalnızca bir üniversite olmasını TBMM gündemine taşıdı. Önergesinde, “Türkiye’nin bazı şehirlerinde yeni üniversiteler kurulması benimsenmiş, Konya’da beşinci üniversitenin şehre kurulması hazırlıkları yapılırken, Kocaeli’nde hala bir üniversite bulunmaktadır” diyen Türkkan, iktidar partisinin, Gebze Üniversitesi adıyla Kocaeli’nde yeni bir üniversite kurulacağı sözünü verdiği halde bu konuda bugüne kadar bir gelişme yaşanmadığını belirtti. Türkkan, “Kocaeli’nin de vakıf üniversitelerine ihtiyacı vardır” ifadesini kullandı.

NEDEN HALA TEK ÜNİVERSİTE VAR?
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya konu ile ilgili 4 soru yöneltti. “Konya’da beşinci üniversitenin şehre kurulması hazırlıkları yapılırken, Kocaeli’nde neden hala bir üniversite bulunmakta” diyen Türkkan, Bakan Avcı’ya, “1 milyon 600 binden fazla insanın yaşadığı bu sanayi kentine ikinci bir üniversite fazla mı görülmektedir?” sorusunu yöneltti.

AKP SÖZ VERDİĞİ HALDE AÇILMADI
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hala açılamayan Gebze Üniversitesi’ne de önergesinde yer verdi. “İktidar partisinin söz verdiği ancak hala yapılamayan Gebze Üniversitesi’nden vaz mı geçilmiştir” diyen Türkkan, vazgeçilmediyse Gebze Üniversitesi’nin hangi eğitim-öğretim döneminde öğrencilere kapılarını açacağını da sordu.

KOCAELİ’NDE VAKIF ÜNİVERSİTESİ DE YOK

MHP’li Türkkan, yazılı soru önergesinde Kocaeli’nin vakıf üniversitesi ihtiyacını da önergesine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı’na, “Kocaeli’ne vakıf üniversitesi kurulması düşünülmekte midir” diye soran Türkkan, “Düşünülmekte ise bunun ne zaman yaşama geçirilmesi planlanmaktadır” sorusunun yanıtını da Bakan’dan istedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751