Türköz Konutları’na mühür!

Recep Öztürk ve Hüseyin Öztürk Kardeşler tarafından 1997 yılında kurulan Türköz İnşaat, kısa bir süre önce sektörünün ileri gelenleri arasına girdi. Geçtiğimiz yıl başlayan projede sona gelinirken evlerin tamamına yakını satıldı. Ancak Türköz İnşaat’ın Petkim Park Konutları, Körfez Belediyesi tarafından usulsüz yapı ve evrak eksikliği yüzünden 23 Temmuz Çarşamba günü mühürlendi. Yarımca’daki konutların inşaatı durduruldu.  

 

15 MADDELİK GEREKÇE

Bitme aşamasına gelen konutlarla ilgili imarda eksiklikleri bulunduğu için proje belediye tarafından mühürlendi. Mühürlenme gerekçeleri arasında belirtilen yeşil alanın daha az olması, dükkan inşaatlarının açılması, havalandırma boşluklarının binaya katılması, temel üstü ruhsatının alınmaması, aplikasyonların alınmaması gibi yaklaşık 15 madde bulunuyor. 

 

KONUTLAR YIKILACAK MI?

Uyarılmasına rağmen eksiklerini tamamlamayan inşaat firması, Petkim Park Projesi’ndeki inşaatını durdurmak zorunda kaldı.  İnşaatın yıkılma durumu bile gündemde. Firma bir tadilat projesi çıkartarak belediyeye cezalarını ödeyip mührü kaldırtabilir. Ancak Körfez Belediyesi, bu durumu kabul edecek gibi görünmüyor.

 

350 BİN CEZA

Türköz, tadilat projesini belediyeye kabul ettirebilirse usulsüzlüklerinin karşılığında en az 350 bin TL ceza ödeyecek. Tadilat projesi kabul olmasa binaların yıkılması gündeme gelebilir. İddialara göre Türköz Firması, projeye başlarken belediyeye taahhüt ettiği birçok sözü yerine getirmemiş. Bu da iki kurum arasındaki iyi niyeti olumsuzluğa çevirebilir.

 

KURAL TANIMAYANI TANIMAM

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Evet inşaatı mühürledik. Gelir yaptıkları yanlışı anlatıp düzeltelim derseler yardımcı oluruz. Ancak ben istediğimi yaparım zihniyetiyle hareket ederse o zaman da gereği yapılır. Benim yumuşak karnım yok. Varsa da o 150 bin nüfuslu Körfezdir. Kural tanınamazlığı hazmedemiyorum. Ben kimseye pozitif ayrım yapmam” dedi.

 

30 GÜN SÜRE VERİLDİ

Hazırlanan tutanağa göre şirket sahiplerinin 30 günlük süresi bulunuyor. Bu 30 günlük süre içerisinde şirket sahiplerinin yapıyı yıktırması veya belediyeye müracaatla ruhsata bağlaması gerekiyor. Yapı ruhsata bağlanmadığı takdirde Belediye Encümeni’nden yıkım kararı alınarak binalar yıktırılacak ve masrafları da şirket sahipleri tarafından alınacak.

 

İşte mühürleme gerekçeleri!

 Bodrum katlarında büyüme

 G Blokta ilave inşaat

 28 blokta ışıkların daire içine katılması

 Yeşil alan görülen bölgeye ruhsatsız havuz inşaatı yapılması

 İstinat duvarı

 

Konutlar yıkılabilir!

Körfez Belediyesi’nin Türköz Petkimpark Konutlarına vurduğu mühür büyük ses getirdi. Firma sahiplerine belediye tarafından 30 gün süre tanındı. Bu sürede hatalı konutlar yıkılmaz ya da ruhsatlandırılmazsa Belediye Encümeni yıkım kararı alarak masrafları firma sahiplerine ödetecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817