banner2779
banner2752
banner2750

Twitter'daki “koalisyon“ tuzağına dikkat!
  hesabınıza son günlerde güncel konular ile alakalı özel mesajlar mı gelmeye başladı? Seçim yoğunluğu ve güncel olaylar sosyal medyanın gündeminde yer alırken; bu durumdan istifade etmek isteyen siber suçlular yine piyasada.

Twitter üzerinde direk mesaj aracılığıyla kullanıcıların dikkatini çekerek, 
 sayfalara yönlendiriyor. Hazırlanan bu sahte sayfalar üzerinden kullanıcıların hesap bilgilerini ele geçirirken, kimi zaman da bilgisayarlara virüs bulaştırarak verileri şifreliyor ve para karşılığı şifreyi çözüyorlar.

GÜNCEL KONULAR SEÇİLİYOR
Twitter mesajlarda yer alan bağlantılara tıklatmak için sosyal medya üzerinde trend olan konular tercih ediliyor. "
 kimler arasında kuruldu?", "Şarkı harikaymış", "Habercilik anlayışı çok gelişmiş", "Şu resimdeki sen değil misin?" gibi birbirinden farklı onlarca soruyla gönderilen özel mesajlar sayesinde onbinlerce kullanıcının hesabını ele geçirmiş vaziyette.

DİREK MESAJ ÖZELLİĞİ
Uygulama izinleri sayesinde, Twitter'ın DM özelliği üzerinden ele geçirilen hesabın takipçilerine birebir mesaj göndererek virüs yayılıyor. Birçok kullanıcı bu özelliği fazla kullanmadığından, mesaj gönderdiğinin farkında bile olmuyor.

KISALTILMIŞ BAĞLANTILAR
Mesajlarda yer alan bağlantıların hangi siteye ait olduğu konusunda merak ettirmek için link kısaltma servisleri tercih ediliyor. Böylelikle hem site adresi gizleniyor hem de bağlantılar ne kadar tıklandığı takip edilebiliyor. 

UYGULAMA İZİNLERİNE VE PAROLALARA DİKKAT
Twitter gelen kutunuzda bu tarz mesajlar varsa ve bu tarz bağlantılara tıkladıysanız hesabınızı en kısa sürede gözden geçirmeniz gerekiyor. Bağlantılara tıkladığınızda açılan sayfalarda Twitter hesabınızla giriş yaptıysanız uygulama izinlerinizi kontrol ederek, parolanızı değiştirebilirsiniz.
Twitter masaüstü sitesinden Ayarlar > Uygulamalar sayfasına tıklayarak, bilinçli olarak kurmadığınız veya işinize yaramayan uygulamaların sağ kısımda yer alan "Erişimi kaldır" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Uygulama erişimlerini düzenlemek için adres: https://twitter.com/settings/applications

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751