banner2779
banner2752
banner2750

Ücretsiz Maske Eczaneden Nasıl Alınır?

 Kararı İstanbul Eczacı Odası duyurdu. Bugün itibariyle Ankara üzerinden İstanbul'a maske sevkiyatı başladı. 2.5 milyon maske İstanbul'da vatandaşa eczaneler aracılığıyla ücretsiz olarak dağıtılacak. Peki maskeler eczanelerden nasıl alınacak? Bir kişiye kaç maske verilecek? İşte Eczacılar Odası'nın duyurduğu maske kararının detayları:

İstanbul'da eczaneden ücretsiz maske nasıl alınır?
*Eczaneden ücretsiz maske temini için bir koda ihtiyacınız olacak. Bu kod Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına bir mesajla gönderilecek. Bu kodu eczaneye bildirdiğinizde maskelerinizi alabileceksiniz. 
*Cep telefonlarına maske almada kullanılacak olan kodun bugün itibariyle iletilmesi bekleniyor. 
*Maske talebinde bulunan 20-65 yaş arası olanlara "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecek.
*Eczaneden ücretsiz maske dağıtımı 20 yaş altı ile 65 yaş üstünü kapsamayacak. Eczanelerden ücretsiz maske dağıtımının bugün başlaması bekleniyor. 

e-devletten ücretsiz maske temini
Eczaneden ücretsiz maske temini sadece İstanbul'da uygulanacak. Bunun dışındaki illerde maskeler e-devlet sistemi üzerinden talep edilecek ve PTT kargo ile evlere ulaştırlacak.  Ücretsiz maske için başvuru ise hayli kolay. E-devlet sistemine girip kendinizin ve aile bireylerinin isimlerini, TC numaralarını ve adresini yazmanız yeterli. Her hafta kişi başına bir kutu maske alabilirsiniz. 

72 saat boyunca yasak
Maskenin kullanımına geçmeden önce yeni alınan kararı hatırlatalım. Ev ve iş yerlerindeki maske ve eldiven atıkları en az 72 saat bekletildikten sonra evsel atık olarak belediyeye teslim edilecek. Yani maske ve eldiven attığınız çöpünüzü 72 saat bekletmeniz gerekiyor. 

Bir maske kaç kere kullanılabiliyor?
Gelelim maskenin kullanımına
Bu noktada çok dikkatli olmanız gerekiyor. Zira virüsten korunayım derken, doğru şekilde maskeyi takıp çıkarmazsanız virüsü maruz kalırsınız. Öncelikle belirtelim. Bir kez kullanılan maske temiz gibi görünse bile bir daha kullanılmamalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751