banner2779
banner2752
banner2750

ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI 10 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla 2012 yılında başlattığı ücretsiz Spor Okulları Projesi dört yıl içinde adeta çığ gibi büyüdü. 7 ayrı branşta ücretsiz spor eğitiminin verildiği proje bugün 10 bin çocuğa ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Proje sayesinde, spor kültürü ile büyüyen ve bu kültürü her zaman hayatlarının bir parçası olarak koruyacak çocuklar yetişiyor.

 

KOCAELİ’NİN HER İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak hizmet veren Spor Okulları Kocaeli’nin 12 ilçesinde, haftanın her günü ve 29 spor tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor. Ücretsiz Spor Okulları’ndan 6-12 yaş arasındaki çocuklar yararlanıyor. Ücretsiz Spor Okullarında, voleybol, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, yüzme, buz sporları ve cimnastik branşlarının eğitimi veriliyor.

 

YÜZME VE BUZ SPORLARIYLA GÜÇLENDİ

Ücretsiz Spor Okulları 2012 yılında 5 branşla yola çıktı. Son dönemde bu branşlara yüzme ve buz sporları eklendi. Çocuklar özellikle yüzme branşına büyük ilgi gösterdi. Kısa süre içinde yüzme branşına kayıt olan öğrencisi kayısı bini aştı. Yüzme branşının dersleri Gebze, Gölcük, İzmit ve Körfez’deki yüzme havuzlarında devam ediyor.

 

MÜSABIK SPORCU ANLAYIŞIYLA

Ücretsiz Spor Okulları, belirlediği müsabık sporcu vizyonuyla da dikkat çekiyor. Spor Okulları, bu çerçevede Türkiye’nin en fazla lisanslı sporcusuna sahip kulübü olan Kağıtspor ile dirsek teması yapıyor. Spor Okullu öğrencilerine, antrenmanlara başladığı dönem itibariyle bir dizi performansı testi uygulanıyor ve çalışma süresi sonunda her öğrenciye performans gelişim kartı veriliyor. Bu çerçevede ve ilerleyen süreçte uzman eğitmenler sporcunun gelişimini sürekli takip ediyor. Dünyada birçok ülke bu yöntemle sporcularını yetiştiriyor. Bugün bir çok dünya ve olimpiyat şampiyonu bu sistemle başarıyı yakalıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751