banner2779
banner2752
banner2750

UD BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ CRR TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞUNU DİNLEDİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği Ud Bölümü öğrencileri, İstanbul CRR Türk Müzik Topluluğu’nun Saz Eserleri ve Klasikler Konserini dinledi. İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen konserde öğrenciler, yaklaşık iki saat boyunca Türk Sanat Müziği’nin en önemli eserlerini dinleme fırsatı yakaladı.

 

METE ARSLAN ÖĞRENCİLERİNİ KARŞILADI

Etkinliğe Konservatuvar Ud Bölümü’nde eğitim gören ud öğrencileri katıldı. Öğrenciler aynı zamanda Cemal Reşit Rey Müzik Topluluğu’nda görev yapan Kocaeli Üniversitesi Türk Müziği Bölümü öğretim görevlisi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye konservatuvarı ud eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Mete Arslan tarafından karışlandı. Arslan, konser öncesinde öğrencilerine Cemal Reşit Rey Salonu’nun fuayesinde açılan Saz Eserleri ve Klasikler sergisini gezdirdi.

 

KLASİK TÜRK MUSİKİSİNEN EN DEĞERLERİ ESERLERİ

Serginin ardından konser salonuna geçildi. İki bölümden oluşan konserin saz heyetinde, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ud eğitmeni Mete Arslan’ın yanı sıra Hakan Talu  (tanbur), Serkan Mesut Halili (kanun), Bilen Işıktaş (ud),  Mete Aslan (ud), Sercan Halili( kemençe), Neriman Güneş (viyola),  Ahmet Toz (ney),  Ahmet Cemal Öksüz (ney),  Volkan Ertem ( viyolonsel), Hasan Kiriş (tanbur) ve  Türker Çolak’ın ( ritm) görev yaptı. Klasik Türk Müziğinin en değerli eserlerine yer verilen konserde, solist Münip Utandı klasik Türk Sanat Müziği’nin en değerli eserlerini seslendirdi. Süleyman Ergüner ney ve grift  üflemesi ile büyük beğeni gördü.

ÖNEMLİ FIRSAT

Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Ud Bölümü öğrencileri İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda katıldıkları konseri büyük beğeni ile izledi. Konservatuvar öğrencileri, konsere kendilerini davet eden ud eğitmenleri Mete Arslan ile bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Şube Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Öğrenciler ayrıca, bu yöndeki konserlerin, eğitimleri açısından önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751