ULAŞIM ZAMMI BU PAZARTESİ UYGULANMAYA BAŞLIYOR
 UKOME’nin ağustos ayı toplantısında Kocaeli Otobüs ve Minibüs Esnaf Odası ilimizdeki toplu taşıma ücretlerine yüzde 10-15 oranında zam talep etmişti. Üniversitenin yüzde 9-14 arasındaki öngörüsünün de değerlendirildiği toplantıda İzmit’te şehirci minibüslerine Üniversite tarafından hazırlanan rapor dikkate alınarak zam yapıldı.

 

ZAM YAPILDI

24 aydır zam yapılmayan İzmit şehir içinde yüzde 9 civarında artış yapıldı. 2.10 TL olan tam bilet ücreti 2.30 TL olurken, 1.35 TL olan öğrenci bileti 1.5 TL’ye, indirimli biletlerde 1.65 TL’den 1.80 TL’ye çıkarıldı. Gebze’de de şehiriçi toplu taşıma ücretlerine aynı oranda zam yapıldı. İlçelerde de ulaşıma yüzde 9-12 oranında zam kararı çıktı. Deniz Ulaşımda bütün hatlarda tek tarife de 2.5 TL’den 2.75 TL’ye çıkarıldı.

 

ZAM PAZARTESİ BAŞLIYOR

UKOME toplantısı sonrasında alınan kararlar Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na iletildi. Cuma günü Başkan Karaosmanoğlu alınan kararlara imza atarak zamma onay verdi. Alınan zam kararı pazartesi gününden itibaren yürürlüğe giriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817