Ulaştırma Bakanı Körfez'deydi

Bakan Yıldırım, brifing sonrası yaptığı açıklamada YHT projesinde Gebze- Köseköy-Sapanca- Osmaneli hattını 30 Eylül 2013 tarihinde açılışa hazır hale getirmeyi istediklerini söyledi. Yarımca Şantiyesi’nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu,Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve proje yetkilileri ile karayolları çalışanları eşlik etti.YHT projesinin Köseköy- Gebze Kesiminin Rehabilitasyonu ve Yeniden İnşası projesini aylık toplantılarla takip ettiklerini söyleyen Bakan Yıldırım, konuşmasına söyle devam etti:"Son bir kaç ay içersinde Ankara- İstanbul YHS projesini ve Marmaray projesini aylık şantiye toplantılarıyla takip ediyoruz.Örneğin bu toplantıdan önce Marmaray şantiyesinde toplantı yaparak gidişatını değerlendirdik. Burdan da Osmaneli ’ne gidip YHS projesinin ilerleme durumunun raporunu firmalardan alıcaz. Köseköy-Gebze arasındaki 55 kilometrelik hattın havadan incelemesini yaptık. Yüklenici firmalarda bize yapılan çalışmaların tüm detaylarını verdiler. Alt geçit, üst geçit, tren yolunun üç hat yapılması için ne tür çalışmalar yapıldığını inceledik. Alt geçit, üst geçit, menfez ne kadar yapmıştık, şimdi ne kadar yaptık bunların hepsini görüyoruz. Niye bu toplantıları yapıyoruz? Çünkü 30 Eylül 2013 tarihinde projenin açılışa hazır olmasını istiyoruz. Öyle bir kararlılığımız var.


Önerileri dikkate aldıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, "Projeyle ilgili günlük, anlık, aylık takipler gerekiyor. Bu takipleri de yaptığımız toplantılarla karara bağlıyoruz. Bu toplantılarda da belediye başkanlarımız, valimizin hazır bulunması da çok önemli. Onların mahallinde bir takım talepleri, uyarıları ve düzeltmeleri oluyor. Projenin daha iyi olması için ne lazımsa öneriler ortaya koyuyorlar. O önerileri de anında değerlendiriyoruz. Aksi halde işi yaptıktan sonra yap boz olunca zaman kaybı ve maliyet artışı oluyor" diye konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817