banner2779
banner2752
banner2750

Ülkelerden Cumhuriyet Koşusu’na yoğun ilgi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Ekim Cumartesi günü ikincisini gerçekleştireceği Kocaeli Cumhuriyet Koşusu, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden de yoğun ilgi görüyor. Başvuru süresi devam eden yarışa katılmak için çok sayıda yerli ve yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Kayıtlar içinde dünya atletizminin önde gelen ülkelerinden Fas, Etiyopya ve Kenya da yer alıyor. Bunun yanı sıra koşu adeta Türkiye’yi Kocaeli’de buluşturacak. Antalya, Trabzon, İstanbul, Sakarya, Bursa, Erzurum ve Van’dan koşuya kayıt yaptıran çok sayıda atlet bulunuyor.

 

91. YIL KUTMALARINA ANLAM KATACAK

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören Cumhuriyet Koşusu’nun bu yıl ikincisini düzenleyecek. 91. yıl kutlamaları çerçevesinde organize edilen koşu 25 Ekim Cumartesi günü Seka Park’ta gerçekleştirilecek. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek olan yarışma 3km. halk koşusu ve 10 km koşusu olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. 3 km’lik halk koşusu (bayan-erkek) 09.30’da, 10 km’lik bayan-erkek koşusu ise 10.30’da başlayacak. Yarışmada ilk 10 dereceye giren koşucular, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek.

 

YOĞUN TALEP VAR

Başvuru süresinin kısa bir zaman önce başlamasına karşın vatandaşlar koşuya katılmak için yoğun ilgi gösteriyor. Cuma günü itibariyle 500’ün üstünde yerli ve yabancı sporcu yarışa katılabilmek için başvuru yaptı.

 

YARIŞA YOĞUN İLGİ

Kocaeli’nin yanı sıra çevre illerden yarışa talep oldu. Başvurularda Sakarya, Bursa ve İstanbul’u adeta Türkiye takip etti. Antalya, Trabzon illerini doğudan Erzurum ve Van izledi. Dünya atletizminin önde gelen ülkelerinden Etiyopya, Fas ve Kenya’dan da yarışa talep oldu. Etiyopyalı, Faslı ve Kenyalı atletler yarışta yer almak için başvurularını internet üzerinden gerçekleştirdi.

 

YABANCI ATLETLER GEÇEN YIL DA GELMİŞTİ

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu’na yine çok sayıda yerli sporcunun yanı sıra yabancı atlet katılmıştı. Koşuda Fas, Tunus ve Etopyalı atletler Türk rakipleriyle yarışmıştı. 10 km’lik profesyonel koşuda erkeklerde Faslı Youssef Kamali birinci olurken, Milli Atlet Bekir Karayel ikinci, Kenyalı Moses Too da üçüncü olmuştu. Kenyalı atlet şu ana kadarki en iyi derecesini Cumhuriyet Koşusu’nda elde ettiğini belirterek, sevincini Kocaelililerle paylaşmıştı. 10 km’lik bayanlar koşusunda ise Kenyalı atlet Karangu Jedidah Vanjiru ikinciliği elde etmişti.

 

BAŞVURU SÜRESİ DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet kutlamalarına anlam katacak yarışın başvuru süresi ise devam ediyor. Başvuru işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.trde yayımlanan bilgilere göre veya İzmit merkezdeki Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM) dâhilinde kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından yapılıyor. Başvuru süresi 23 Ekim Perşembe günü 17.00’ye kadar devam edecek.

 

GÖĞÜS NUMARALARI VE ZAMANLAMA ÇİPİ

3 km ve 10 km koşularına ait göğüs numaraları 21-24 Ekim tarihleri arasında mesai saatleri içinde İzmit merkezdeki SEKASEM’de kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından nüfus cüzdanı ibraz edilerek teslim alınabilecek. Yarışta 18 yaş üstü katılımcılar, kayıtlarını elektronik olarak yaptıktan sonra göğüs numarasını teslim alabiliyor. 18 yaş altı katılımcılar ise kayıt işlemlerinde görünen veli muvafakatnamesinidoldurup onaylattıktan sonra göğüs numarasını teslim alabilecek. Sporcuların kayıt numarası ile göğüs numarasının aynı olması gerekiyor. 10 km. koşusuna katılacak sporculara göğüs numaralarının yanında bir adet zamanlama çipi verilecek. Çipini almayan sporcunun derecesi ölçülemeyecek.

 

YARIŞ PARKURU

10 km’lik koşunun startı Sekapark Otel önünden verilecek. Büyükşehir Belediyesi önünden devam edecek olan koşuda, eski Gölcük yolu takip edilecek ve Lastik İş Sendikası önünden sahil şeridine dönülecek.  Sahil şeridi boyunca iskeleyi takip edecek olan sporular Sekapark alanında koşuyu tamamlayacak. 3 km’lik halk koşusunun çıkışı Sekapark Oteli önünden verilecek. Güzergah Sekapark alanı dahilinde tur atılarak geçilecek ve başlangıç noktasında bitirilecek.

 

NAKDİ ÖDÜL VAR

10 km ve 3 km’lik koşuların derece ve ödüllendirmeleri ayrı ayrı yapılacak. Tüm kategorilerde ilk 10 dereceye giren koşuculara nakdi ödül, ilk 3 dereceye giren koşuculara ise ayrıca derecesine göre 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük madalyası verilecek. Vatandaşlar yarışmalarda verilecek ödül bilgilerine www.kocaeli.bel.tr adresinden ulaşabilir. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi 444 11 41 no’lu çağrı merkezinden ve 335 34 42 no’lu Cumhuriyet Koşusu danışma hattından alınabilinir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751