banner2779
banner2752
banner2750

“Ülkemize gelen her yabancı bizim misafirimizdir”
 Kocaeli’de Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi (Seka Kültür Akademisi) tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Akademisi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Uluslararası Öğrenciler Akademisi geçtiğimiz hafta içinde kentin önemli sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı bir tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yurtdışından Türkiye’ye gelen hiç kimseye “yabancı” gözüyle bakmadıklarını belirterek, “Aksine gelen her yabancı bizin misafirimizdir. Biz bu bakış açısını Mevlana’dan, Şemsi Tebriz’den, Yunus’tan öğrendik” dedi.

 

KENTİN DİNAMİKLERİNDEN YOĞUN KATILIM

Kentin sivil toplum dinamiklerinin yoğunlukla katılım sağladığı toplantı Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Yeşildal ve Fikir Kulübü, Tema Vakfı Kocaeli Temsilciliği, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği, İlayder, İlim Yayma Cemiyeti, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği, Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği, Kocaeli Kent Konseyi, Sağlıklı Yaşam Derneği Kocaeli Şubesi, KİYAD / İHH, Milli Türk Talebe Birliği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Kocaeli Şubesi, MÜSİAD, Anadolu Gençlik Derneği, Ensar Vakfı, Sivil İnisiyatif, Kocaeli Ticaret Odası, Genç Kocaeliler Derneği, İzmit Gönüllüleri Platformu, Kocaeli Türk Ocağı, Ayışığı Derneği, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Gökkuşağı Derneği, Cansuyu Derneği ve Bilim ve Kitap Dostları Derneği yetkilileri katıldı.

 

MEVLANA, ŞEMSİ TEBRİZİ VE YUNUS’UN ÖĞRETİSİ

Programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir konuşma yaptı. Yurtdışından Türkiye’ye gelen hiç kimseye yabancı gözle bakmadıklarını aksine onları misafir olarak gördüklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Biz bu bakış açısını Mevlana’dan, Şemsi Tebriz’den, ‘gelin tanış olalım’ diyen Yunus’tan öğrendik” dedi.

 

 SİZLER BİZİM KARDEŞİMİZ, EVLATLARIMIZSINIZ

“Bugün nerede bir acı varsa, nerede savaş varsa, kan ve gözyaşı akıyorsa orada ya ırkçılık var ya kafatasçılık ya da manevi değerlerden yoksunluk vardır” diyen Başkan Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: “Onun için bu tuzaklara hiçbir zaman düşmeyecek ve yem olmayacağız. Sizler bizim kardeşlerimiz, evlatlarımızsınız. Bu ülkenin evladı olarak geldiniz buralara. Dünyanın bu kardeşliğe ihtiyacı var. Hiç kimse benim çalışmamdan ne olur demesin. Yarın her biriniz kendi ülkelerinizde farklı görevlerde olacaksınız, onun için kendinizi iyi yetiştirin. Her ülkenin, her şehrin gönlü yüksek insanlara ihtiyacı var. Sizler bu ihtiyacı karşılayacak olan kişilersiniz.”

 

YEŞİLDAL’DAN ANLAMLI DESTEK

Başkanın konuşmasından sonra Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Yeşildal kürsüye gelerek selamlama konuşması yaptı. Başkan Yeşildal Uluslararası Öğrenciler Akademisi kapsamında yapılan çalışmaların yerli ve yabancı öğrencilerin akademik kariyerlerine büyük katkı sağlayacağına inandığını ve bu çalışmalara her zaman destek olacaklarını söyleyerek yapılan çalışmaların içeriğinden bahsetti.

 

AFGAN KÖKENLİ ÖĞRENCİNİN MUTLULUĞU

Uluslararası Öğrenciler adına söz alan Afganistan kökenli Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Yashar Yıldız ise akademiye katılan öğrenciler olarak yapılan faaliyetlerden son derece memnun olduklarını vurgulayarak çalışmayı yürüten herkese teşekkür etti.

 

KARELERE YANSIYAN DOSTLUK

Yapılan konuşmaların ardından STK temsilcileri ile öğrenciler aynı masalarda bir araya gelerek yemek yeme ve karşılıklı sohbet etme imkânı buldu. Program sonunda toplu fotoğraf çeken öğrenciler birbirinden renkli kareler yakaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751