ULUS’TA HEM İFTAR HEM DE AÇILIŞ
 Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen Ulus Mahallesi iftar programında Ulaştırma eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla, Yıldırım ailesi tarafından yapımı tamamlanan Tülin Yıldırım Yatılı Kız Kur’an Kursu Merkezi’nin de açılışı gerçekleştirildi

 

 

PROTOKOL TAM KADRO İFTARDA

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel mahalle iftarları Ulus’ta düzenlenen iftar yemeğiyle sürdü. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde her akşam farklı bir mahallede kurulan ve vatandaşların aynı sofra etrafında aileleriyle ve komşularıyla birlikte oruç açtığı mahalle iftarının bir adresi de Ulus Mahallesi oldu. Ulaştırma eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın teşrifleriyle ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen iftar yemeğinin akabinde Yıldırım ailesi tarafından mahalleye kazandırılan Tülin Yıldırım Yatılı Kız Kur’an Kursu merkezinin açılışı da yapıldı.

60 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Ulaştırma eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın baldızı merhum Tülin Yıldırım’ın adının yaşatılacağı ve Yıldırım ailesi tarafından yaptırılan kız Kur’an kursu merkezinde 60 öğrenci yatılı olarak eğitim görecek. İftar yemeği ve açılış töreni öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzeli hemşerilerinin Ramazan aylarını yaklaşan Kadir gecelerini tebrik etti. Başkan Köşker konuşmasında, “Bugün burada ayın bakanımızın destekleriyle tamamlanan kuran kursunun açılışını sizlerle birlikte yapacağız inşallah. Ramazan ayı, insanlarımızın özlemle beklediği mübarek bir ay. Rabbim sıhhat içerisinde bizleri bayrama ulaştırmayı nasip eylesin. Birlik ve beraberliğimizin, huzur ve kardeşlik içerisinde oturduğumuz bu sofraların kıymetini iyi bilelim.

DUALARIMIZ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE

İslam coğrafyasında zulüm ve savaş ortamında kıt kanat iftar yapmak zorunda kalan Müslüman kardeşlerimiz var. Onlar için, barışa en kısa sürede kavuşmaları için de hep birlikte dua edelim. İftarımıza katıldığınız için sizlere teşekkür ederim. Kuran kursumuz da mahallemize hayırlı olsun diyorum. Sayın bakanımıza ve şahsında aile fertlerine bu güzide eseri kazandırdıkları için de bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ARSLAN TEBRİK ETTİ

Başkan Köşker’in ardından hitap eden Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan da Gebzelilerin Ramazanlarını tebrik ederek, mahalleye kazandırılan yatılı kuran kursu merkezinin hayırlı uğurlu olması temennilerini paylaştı. Arslan’ın ardından Ulus Mahallesi sakinlerine hitap eden Ulaştırma eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım ise, “Başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan bu mübarek ayın bu güzel sofrasında mahallemizde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

TÜLİN HANIMIN ADI YAŞATILACAK

Bugün burada sadece iftar için bir araya gelmedik. Baldızım merhum Tülin Yıldırım için onun hayrına yapılan yatılı kız kuran kursumuzun da açılışını yapıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah. Yıldırım ailesi olarak elimizden gelen gayreti göstererek ve belediye başkanımızın da destekleriyle yatılı kız kuran kursu merkezimiz tamamladık. 60 tane yavrumuz burada Kur’anı öğrenecek hafız olacak. Bu hayırlı eser, ömrünün baharında 38 yaşında Hakk’a yürüyen baldızımınız, Tülin Hanım’ın da ismini yaşatacak.

BAŞKAN’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Emeği geçen herkese ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür ediyorum. Hepinize katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, kıldığınız namazları ve çok yakında idrak edeceğimiz mübarek Kadir gecemizi hayırlı etsin, kabul eylesin inşallah” dedi. Konuşmaların ardından Tülin Yıldırım Yatılı Kız Kur’an Kursu merkezinin açılış kurdelesini protokol mensupları ve kursta eğitim gören çocuklar birlikte kesti.

MECLİS BAŞKANI YILMAZ DA GELDİ

Yapılan duaların ardından birlikte oruçlarını vatandaşlarla birlikte açan protokol yemeğin ardından kuran kursu merkezine geçerek incelemelerde bulundu. Teravih namazı öncesi Gebze’ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz da Tülin Yıldırım Yatılı Kız Kur’an Kursu merkezine gelerek Ulaştırma Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile birlikte kurs merkezini inceledi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817