Ümit Rende serbest bırakıldı

Körfez'de yayın hayatını sürdüren Gündem Kocaeli Gazetesi'nin sahibi Ümit Rende, yaptığı bir haber sonrasında Kocaeli Kent Gazetesi'nin sahibi Ali Çınar'ı darp ve tehdit ettiği, zorla tekzip yazdırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Alınan bilgi ve iddialara göre; Ali Çınar Ümit Rende'nin kendisini kaçırdığını ve darp ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyursunda bulunmuştu.


DARP VE TEHDİT
Çınar'ın iddialarına göre 29 Ekim'de yaptığı bir haberde, Gündem Kocaeli Gazetesi'nin sahibi Ümit Rende hakkında ithamlarda bulunmuştu. Bu haberin ardından 2 Kasım tarihinde Ümit Rende ve yanında bulunan bir kaç kişi, Çınar'ı alarak önce Körfez Sahili`ne daha sonra ise Derince Sahili`ne götürmüş, burada darp ve tehdit etmişti. Çınar da bu olayı ardından tekzip yayınlamak zorunda kalmıştı.


TEHDİT ETMEDİM
İddiaların sahibi Çınar tarafından yapılan suç duyurusunun ardından soruşturma başlatan İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri iddialara konu olan Ümit Rende'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Rende'nin , ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Rende`nin Ali Çınar ile söz konusu tarihte buluştuğu ancak Derince Sahili'ne değil, İstanbul'a eğlenmeye gittiklerini söylediği öğrenildi.


SERBEST KALDI
Burada eğlenen ikili bir ara haberle ilgili konuştuğu, ancak darp ve tehdit konusu oluşmadığı ileri sürüldü. Çınar daha sonra, Körfez'de alındığı yere bırakıldı. Poliste işlemleri tamamlanan Ümit Rende Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Rende, savcılıktaki ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817