Umuttepe Hastanesi giriş yolu yenilendi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Umuttepe Hastanesi bölgesinde yol yenileme çalışması yaptı. Umuttepe yolu ile BESYO arasında kalan bölümde gerçekleştirilen çalışma ile hastaneye ve otoparka giden yolar ile peron yolları sıcak asfaltla kaplanarak yenilendi.

 

810 METRE YOL

Proje A girişindeki dönel kavşaktan başlayıp kreşe kadar devam eden 810 metrelik yol bölümünde gerçekleştirildi. Yolun
200 metreye kadar olan kısmı 3 gidiş 3 geliş devam etmekte olup, sonrasında yolun sonuna kadar 2 gidiş 2 geliş olacak şekilde düzenlendi. 300 metreye kadar gidiş geliş şeritlerini 1 buçuk metre genişliğindeki orta refüjle ayırıldı.


OTOBÜS PERONLARI YENİLENDİ
Yolun 600 metre ile 800 metre arası otobüs peronları olarak şekillendirildi. Yol bölümünde 15 santimetre pmt alt temel, 20 cm pmt, 10 cm bitümlü temel ve 7 cm binder asfalt kullanıldı. 5 yola son olarak santimetre kalınlığında aşınma asfaltı serildi. Yolda toplam 2 bin 140 ton aşınma asfaltı, 3 bin ton binder asfalt, 4 bin 280 ton bitümlü temel, 8 bin 260 ton pmt, 6 bin 480 ton alt temel malzeme ve 3 bin 490 metrekare tretuvar kullanıldı. 

İŞARETLEMELER YAPILDI

Trafik projesine uygun olarak yatay ve düşey işaretlemelerin yapıldığı çalışmada, çocuk polikliniği önüne taş duvar imalatı da yapıldı. Baca yükseltmeleri tamamlanırken taş duvar üstlerine korkuluk imalatı devam ediyor. Ayrıca hastane acil önü refüj ve tretuvar imalatı tamamlanma aşamasına geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817