Ünal: ‘Yatırımlarımızda Çevreye Önem Veriyoruz’

İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, basınla bir araya gelerek çok konuşulan amonyak tanklarının yaratacağı tehlikeleri ile ilgili, “Amonyak tankları patlayacak algısı kocaman bir şehir efsanesidir. Kriz senaryolarımız var. Amonyak gazı sıvı halde tehdit içermez” dedi

İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal basın mensuplarıyla Körfez’de bulunan Yağmur Ocakbaşı’nda bir araya geldi. Fabrika Direktörü Kutay Durna, İnsan Kaynakları Müdürü Elif Sekitmez, Kurumsal İletişim Müdürü Sercan Karagöz ve müdür yardımcısı Nilüfer Çalık da eşlik ettiği toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

‘750 ÇALIŞANIMIZ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR’

Kahvaltı sonrası İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal basın mensuplarına, İGSAŞ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yatırımların devam edeceğini söyleyen Ünal, İGSAŞ’ın dünya genelinde alanında ilk 100 şirket arasına girdiği belirtti. "İGSAŞ 51 yıldır burada üretim yapıyor. 2004'te özelleştirmeyle beraber İGSAŞ, Yıldız ailesine geçti. Yıldız ailesi, 2004 yılından bu yana taş üstüne taş koydu. Ben de 13 yıldır Yıldız grup içinde Yıldız ailesiyle çalışıyorum. 750 çalışanımız özveriyle çalışıyor. Çok iyi bir yönetim kadromuz var. Yaptığımız basın toplantısı bir ilk, kentle daha yakın ilişkiler almak istiyoruz. Kendimizi daha iyi anlatmak istiyoruz” dedi.

Soldan sağa İGSAŞ Yöneticileri: Kutay Durna, İlkay Ünal ve Elif Sekitmez

‘KOCAELİ VERGİMİZİ BURADA VERİYORUZ’

Ünal, “Yıldız ailesinin tek yatırımı İGSAŞ değil, ilk alanları ağaç sanayinde Yıldız Entegre. Yıldız Entegre grubun amiral gemisi… Sonrasında İGSAŞ ve son olarak demir çelik sektörü. Kocaeli sanayinin kalbi ve bölgenin imkanları bu ili çok cazip kılıyor. Yıldız ailesi de Kocaeli’ye yatırım yapmayı seviyor, evi kabul ediyor. Fehmi Yıldız ilk yatırım yaptığından bu yana bu kentte oturuyor. Birçok şirket genel merkezini İstanbul’a taşırken Yıldız Grup burada. Globalleşme elbette önemli ama önceliğimiz Kocaeli vergimizi burada veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘YATIRIMLARIMIZDA ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ’

Çevreye duyarlı olduklarını söyleyen Ünal, “Bizim logo rengimiz yeşil. O yeşil, doğayı tarımı ve toprağı temsil ediyor. Yatırımlarımızda çevreye önem veriyoruz ve kanunlar çerçevesinde hareket ediyoruz. Türk savunma sanayisine Kütahya fabrikasında bir çözüm ortağı. Farklı yatırım hayallerimiz var. Kocaeli dışında ülkenin 4-5 noktasında yatırımlarımız devam ediyor. Gelişmeye, büyümeye devam edeceğiz. Bizim bini aşkın bayimiz var. İkinci jenerasyon bayilerimiz, birlikteliklerimiz var. Bir büyük aileyiz” dedi.

BASININ SORULARINI YANITLADILAR

İlkay Ünal ve Kutay Durna, Basın mensuplarının sorularına da cevap verdi.  “Neden böyle bir basın toplantısına ihtiyaç duydunuz ve zamanlaması içinde demir çelik fabrikası yatırımı da var mı?” şeklindeki soruya cevap veren Ünal, “Kendimizi daha iyi anlatmak istiyoruz. Elbette tüm yatırımlarımızı daha iyi anlatmak istiyoruz. Mum dibini aydınlatmazmış. Yıldız ailesinin bu kentte katkısı çok fazla ancak bunu anlatamadığımızı da düşünüyoruz. Bir yerden başlamak gerekiyordu. İGSAŞ olarak böyle bir şeyi uygun olduğunu düşündük. Elbette bu açılım Fehmi Beyin de bilgisi dahilinde” dedi.

‘HER TÜRLÜ İHTİMAL DÜŞÜNÜLDÜ’

Bir gazetecinin kent genelinde çok merak edilen amonyak tanklarının patlama ihtimali ile ilgili sorduğu soruya ise Fabrika Direktörü Kutay Durna yanıt verdi. 20 yıl önce kimya mühendisi olarak İGSAŞ’a girdiğini hatırlatan Durna, “Depremden hemen sonra yanı başında riskli bir süreç varken bile İGSAŞ güvenli bir biçimde üretim yapmaya devam etti. Bugün de amonyak tankları patlayacak algısı kocaman bir şehir efsanesidir. Emin olun tüm aşamalar da tüm proseslerde denetimler çok sıkı. Her türlü ihtimal düşünerek kriz senaryoları hazır, deprem, yangın, saldırı gibi olasılıklar düşünülmüş durumda. Her şeyden önce biz çalışanlar kendi can güvenliğimizi düşünmek zorundayız değil mi? Biz güven içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘AMONYAK YANDIĞINDA TEHDİT OLUŞTURMAZ’

Durna, Amonyak tanklarının kenarlarında aralarında 1 metre olan iki ayrı tank tarafından korunduğunu ve içeride -33 derecede sıvı olarak depolandığını söyleyerek, “Gazlaşma olasılığına karşı bir dizi tedbir alınmıştır. Kayıp kaçak konusunu hem biz hem devlet denetliyor. Hiçbir sıkıntı yok. Diyelim ki tüm tedbirlere rağmen amonyak açığı çıktı. Hemen son tedbir çevreye girer ve kontrollü olarak çıkan amonyak yakılır. Amonyak yandığı zamanda bir tehdit oluşturmaz” dedi.

İGSAŞ yöneticileri ile toplantıya katılan basın mensupları program sonunda Yağmur Ocakbaşı’nın bahçesinde birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817