banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Üniversitelilerden İlkokullara Takviye
 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünün öğrencileri Yunus Emre Eğitim ve Sanat Merkezi ile Rahmiye İbn-i Sina Eğitim ve Sanat Merkezi’nde ilköğretim öğrencilerine okul derslerinde yardımcı oldular

 

Kocaeli Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünün öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Ali Talip Akpınar tarafından yürütülen Sosyal Sorumluluk Projesi Dersi kapsamında Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Arslanbey Yunus Emre Eğitim ve Sanat Merkezi ile Rahmiye İbn-i Sina Eğitim ve Sanat Merkezi’nde ilköğretim öğrencilerine okul derslerinde yardımcı oldular.

Kocaeli Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Murat Kıran ve Merve Seda Mengü ile birlikte Sosyal Sorumluluk Projesi Dersini alan Kocaeli Üniversitesi öğrencileri; ders verdikleri kurumlardaki ders planlaması, derslerin organize edilmesi, öğrenci rehberlik hizmeti, başarılı öğrencilerin ders takibinin yapılması, öğrencilere ders kitaplarının temin edilmesi, velilerle iletişim gibi konular başta olmak üzere öğrencilerin proje ödevlerine yardımcı olunması ve öğrencileri kitap okumaya teşvik edilmesini sağlamak amacıyla birçok çalışma yaptılar.

Öğrencilerden örnek proje

 

Yrd. Doç. Dr. Ali Talip Akpınar ve Kartepe Sosyal İşler Müdürü Sayın Salih N. Çevik tarafından yürütülen Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Kocaeli Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünün öğrencileri; hafta sonları 10:00-16:00 saatleri arasında Eğitim merkezlerinde günde 5 saat olmak üzere proje kapsamında 20 öğrenci ve toplam 300 saat ders çalışması, 50 saat kütüphane kitap okuma çalışması yapmış ve bir çok öğrencinin proje ödevlerine yardımda bulundular. Sosyal Sorumluluk Projesi Dersi kapsamında yapılan çalışma 5 Ekim 2013 tarihinde başlamış olup 12 Ocak 2014 tarihinde tamamlanmıştır. Bu proje kapsamında her iki kurumda toplam 380 öğrenciye okul derslerinde yardımcı olunmuştur.

Öğrenciler, yaptıkları bu çalışmanın ne kadar önemli olduğun bilincinde olduklarını dile getirerek bu projeyi Haziran sonuna kadar gönüllü olarak sürdürmeyi istediklerini söylediler. Kocaeli Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinden Nisanur Sayan, “Bu projenin hem ilköğretim öğrencilerimize hem de biz üniversite öğrencilerine katkısı paha biçilemez. Ben İngilizce dersi veriyorum hem İngilizce öğretiyorum hem de İngilizcemi geliştiriyorum” dedi.

Başkan Karabalık Bilgi Aldı


Kartepe Belediye Başkanı Sayın Şükrü Karabalık, Yrd. Doç. Dr. Ali Talip Akpınar’ın önderliğinde Kocaeli Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin yürüttüğü Sosyal Sorumluluk projesiyle ilgili Arslanbey Yunus Emre Eğitim ve Sanat Merkezi ve Rahmiye İbn-i Sina Eğitim ve Sanat Merkezleri’nde incelemelerde bulunarak bilgi edindi.

Kartepe Belediye Başkanı Sayın Şükrü Karabalık, bu projenin üniversite ile kurumların arasındaki iş birliği ve dayanışmanın topluma hizmet sunmada takdire değer nitelikte örnek bir model olduğunu vurguladı. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi’nde bu sosyal sorumluluk projesinin benzeri girişimlerin artmasını temenni etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826