ÜRETİCİLER MALZEMELERİNE KAVUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Projesi kapsamında tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlara malzeme yardımı yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı törende Sera Naylonu, Yem Bitkileri, Meyve Fidanı, Plastik Kovan Altlığı gibi malzemeler, belirlenen bin 316 çiftçiye dağıtıldı.

                              

MALZEME DAĞITIMI TÖRENİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı destekleyici projelerini sürdürüyor. Bu doğrultuda çiftçileri kaliteli tarım yapabilmelerini sağlamak, bu noktada teşvik temek amacı ile yüzde 50 hibe destekli malzeme dağıtımı yapıldı. Dağıtım için yapılan törene Başkan Karaosmanoğlu,  Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, il protokolü ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Programda bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu çiftçiye, köylüye destek vermenin zorunluluk olduğunu kaydederek, ”Ben de köylü çocuğuyum. Zamanında buğdayımızı kendimiz yetiştirir, hasadını kendimiz yapardık. Şimdi tarım ve hayvancılıkta büyük ilerlemeler kaydedildi. Sizlerin de verdiğimiz bu desteklerle ileriye yönelik, verimli çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Her zaman yanınızda olacağız” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Köylere verilen hizmetler için parolalarının “Şehirde ne varsa köylerde de fazlasıyla olacak” şeklinde olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, ”Artık bizim köylerimiz de Avrupa’nın köylerinden daha güzel olacak. Bu kararı, hedefi sizler, Kocaelililer belirledi. Bu doğrultuda hizmetlerimiz hız kazanarak devam edecek. Allah ülkemize, köylerimize bereket versin” ifadelerini kullandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi ise çiftçilerimizin hayatını değiştiren, tarımsal kooperatifin gelişmesine katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİYLE

Kocaeli Arı Yetiştiriciliği Başkanı Hüseyin Yılmaz’ın verdiği desteklerden dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na hediye takdim ettiği törende bin 316 çiftçiye malzemeleri verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından yüzde 50 hibe ile 17 farklı türden 16 bin adet meyve fidanı, 2 bin 460 ilkbahar ve sonbahara ait yem bitkisi,15 bin adet plastik kovan altlığı, bin 68 sera naylonu dağıtımı yapıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817