banner2779
banner2752
banner2750

ÜRETİMİ DURDURAN FENİŞ ALÜMİNYUM’DA 520 İŞÇİ UMUTLA BEKLİYOR
Güneş, "Yaklaşık 1 yıldır 520 arkadaşımıza ücretlerin ödenmesinde sorun yaşanıyor. Okulların açıldığı bugünlerde bu sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi. 

Alüminyum sektörünün en büyük firmalarından Feniş Alüminyum'dan Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, global krizinin alüminyum sektörünü olumsuz etkilediği, profil katma değerlerinde önemli düşüş olduğu belirtilmiş, yılbaşından itibaren hammadde tedarikçisi Hydro Aluminium'un kredili satışlarını azaltması üzerine yabancı fon kuruluşu ile yaptıkları ortaklık anlaşmasının da hayata geçirilemediğini bildirmişti. Açıklamada, "50 yıldır ülke ekonomisine katkıda bulunan şirketimizin bu zorlukları aşması için bankalar ve finans kurumları ile görüşmeleri sürmektedir" denilerek üretim durdurulduğu bildirilmişti. 

Günlerdir fabrikada bekleyen Feniş Alüminyum'da çalışan 520 işçi, bugün yakınlarıyla birlikte fabrika önünde toplanıp, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını, kendilerine de hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi. Çelik- İş Sendikası Gebze Şube Sekreteri Fırat Güneş, işçilerle birlikte yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 1 yıldır ücretlerde sorun yaşanıyor. Özellike son 6 aydır bu iyice sekmeye başladı. Hammade temini ya da diğer konularda sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Arkadaşlarımızın 3 aylık ücret alacakları var. Bizler ücret sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz" dedi. İşçilere ve kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını söyleyen Güneş konuşmasına şöyle sürdürdü 

"Bunun üzerine geçen Cumartesi günü bize işi durdurduklarını tebliğ ettiler. İşi durdurdular ama işçilerin maaşlarıyla ilgili ne yapacaklarını söylemiyorlar. Kıdem tazminatlarıyla ilgili nasıl bir yol çizileceğini söylemiyor. Burada yapılacak bir toplantı var. Biz burada bir sonuç bekiloyruz. İşçi ve mavi yakalısı ile birlikte toplamda 520 civarında çalışanımız var. Bu insanlar evlerine ekmek götüremiyorlar. İşverenin yaklaşık 1 haftadır kapılarını zorluyoruz. İlk defa bugün bir toplantı yapıyorlar. Bir sonuç çıkmasını bekliyoruz."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751