ÜST GEÇİT YIKIMI ERTELENDİ
 Alınan bilgilere göre, Karayolları ekipleri bu sabah erken saatte malzemelerini hazırladı ve köprünün Kuzey şeridinde söküme başlamak için talimat beklediler. Bu sırada, Yeni Yalı Mahalle Muhtarı ve Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar, Körfez Taşköprülüler Derneği Başkanı Mustafa Gülcan ve bir gurup, önce Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, daha sonra da Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ile görüştüler. Görüşmeler sırasında üst geçide olan ihtiyaç ve yapılacak daha uygun yer olmaması anlatıldı. Bir taraftan görüşmeler yapılırken, diğer taraftan da Yeni Yalı Mahallesi sakinleri söküme engel olmak için toplanmaya başladılar.

Gergin geçen saatler sonrasında, yerel yöneticiler ve Kaymakam Can’ın girişimleri ile üst geçidin sökülmesi 21 Mart Pazartesi sabahına kadar ertelendi. Bu süre içinde, davacı taraflarla görüşülüp, uygun bir çözüm bulunması ya da üst geçide uygun yer bulunması için çalışmalar yapılacak. Davacı olan tarafa götürülecek teklifler arasında da, üst geçidin tamamen kapatılması ve rahatsız edici boyutunun ortadan kalkması yer alacak.

Taşyürek ailesi rahatsız

Üst geçit sökümünün mahkeme tarafından onaylanmasından sonra yaşanan gelişmelerden rahatsız olan Taşyürek ailesi, telefonla yaptıkları açıklamada, konuyla ilgili konuşmak istemediklerini ama bu olayda yalnız kendilerinin olmadığını ve mahalle olarak imza toplandığını iddia ettiler. Yapılan açıklamada üst geçitten mahalle olarak rahatsızlık yaşandığım iddia edilirken, çıkan mahkeme kararının yalnız kendilerine mal edilmesini istemediklerini söyledidler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817