banner2779
banner2752
banner2750

 USTA ÖĞRETİCİLER EĞİTİMDE BULUŞTU
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) usta öğreticileri, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği Hizmet İçi Eğitim Seminerleri kapsamında fuar içi Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde bulunan Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda buluştu.

 

YETİŞKİN EĞİTİMİ  

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejat İra’nın tam gün gerçekleştirdiği eğitimlerde İhtiyaç Analizi, Eğitimde Zaman Yönetimi ve Eğitim Öncesi Hazırlıklar, Yetişkin Kimdir, Yetişkin Eğitiminin Temel Özellikleri, Yetişkin Eğitiminde Dikkat Edilecek Hususlar, Yetişkin Eğitimindeki Öğrenme Engelleri konularına  değinildi. 

 

SÜREKLİ EĞİTİM KAÇINILMAZ

İhtiyaç duyulan her alanda yetişkin insanların eğitim talep ettiklerine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. İra, ’’Hiçbir üniversite öğrencisinin sosyalleşmek için okula gittiğini söyleyemeyiz. Ama toplumun her kesiminde zorunlu olunmayan bir noktada eğitim verilen yerlere gelen yetişkin insanlar, çok farklı sebeplerle geliyor olabilirler. Çağa ayak uydurabilmek, mesleki eksikliklerini gidermek, bilgilerini güncellemek, sosyalleşmek gibi konular bu eğitim kurumlarını tercih etme sebebi olabilir’’ dedi.

 

KÜLTÜR EROZYONU

Yetişkin eğitimini gerekli kılan farklı sebepler olduğunu belirten İra, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra toplumların hızlı bir şekilde sanayileşmesinin önemli bir rolü olduğunu ifade ederek, ekonomik gelişmeler, teknolojinin ilerlemesi, ezme ve sömürme, bireyselleşme, aşırı toplumsal bölünme, kültür erozyonu, yıkıcı tüketicilik gibi gelişmelerin de bu konuda etkili olduğunu söyledi.

 

SEMİNERLER DEVAM EDECEK

Usta öğreticilerin 2 oturumda gerçekleştirdiği eğitimler gün boyu devam etti. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte KO-MEK usta öğreticileri, Hizmet İçi Eğitim Seminer Programlarına dersler başlayıncaya kadar devam edecek.  

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751