banner2779
banner2752
banner2750

USTAM’da Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

 

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi örgün eğitim dışında kalan, aldığı eğitimle iş bulamayan gençlere mesleki ve teknik beceriler kazandıracak, onları istihdama hazırlayacak USTAM Kocaeli Projesi’nde ilk mezunları verdi. İlk mezunların bir kısmının da iş sahibi olduğu USTAM projesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve proje paydaşları istişare toplantısı düzenledi.

 

TÜM PAYDAŞLAR HAZIR BULUNDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık idaresinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Organize Sanayi Bölgeleri, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı’nın temsilcileri katıldı. Eğitim, iş ve istihdamın tüm etkin unsurlarının bir araya geldiği istişare ve değerlendirme toplantısında USTAM projesinde kat edilen yol ve projeyi daha iyi seviyelere çıkaracak öneriler konuşuldu.

 

YAYGIN EĞİTİM ŞUBE BİLGİ VERDİ

Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan geniş brifing ve slayt gösterimi ile toplantı başladı. Kısa zamanda hedeflenen seviyelere gelindiğini ifade eden yetkililer projenin hedefleri ve süreç hakkında bilgi verdi.

 

HEDEF YÜZDE 100’Ü YAKALAMAK

İşbirliği yapılan kurumlar ile birlikte sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte uygulama ağırlıklı hazırlanan eğitim müfredatlarıyla eğitimlerin planlandığı şekilde aksatılmadan devam ettiğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Aydınlık, konuşmasında, “Bazı branşların eğitimlerini tamamladık. Hatta birçok arkadaşı gerek eğitimler daha devam ederken gerekse eğitim sonunda iş sahibi yaptık, ama bu bizim için yeterli değil. USTAM projesinde hedef yüzde 100 istihdam sağlamak olmalı. O yüzden bugün burada tüm paydaşlarla bir araya gelerek, neler yapabileceklerimizi konuşalım istedik” dedi.

 

GEREKLİ NOTLAR ALINDI

Projenin istenilen seviyede ilerlemesi için tüm paydaşların öneri ve fikirlerini sunduğu toplantıda USTAM projesinin daha başarılı olması için izlenecek yollar belirlendi. Eğitim, iş ve istihdamın tüm etkin unsurlarının bir araya geldiği istişare toplantısında gerekli notlar tutularak toplantı sonu değerlendirmesi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751