Utkan: Kanserin kontrolü için tarama yapılmalı
 Derince Belediyesi Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde, ilçe halkına kanser çeşitleri ve meme kanseri hakkında bilgiler verilerek hastalıktan korunmanın yolları anlatıldı.

 Her üç yılda bir muayene

Derince Belediyesi Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerlerle ilçe halkına çeşitli konularda bilgiler aktarılıyor. Merkezde bu kez Kocaeli Ünversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Utkan’ın anlatımı ile kanser çeşitleri ve meme kanseri hakkında seminer gerçekleşti. Organizasyona Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte Prof. Dr. Utkan, katılımcılara kanser çeşitlerini ve meme kanserini anlatarak hastalıktan korunmanın yolları ile ilgili bilgiler aktardı. Utkan, “Meme kanserinin kontrolü için mamografi ile periyodik olarak meme taraması yapılmalıdır. 20-39 yaş aralığındaki kadınlar aylık olarak kendi kendilerine meme muayenesi gerçekleştirmelidir. Ayrıca bu yaş aralığındaki kadınlar her üç yılda bir sağlık personelleri tarafından muayene edilmelidir” dedi.

 “Amacımız bilinçli bir nesil”

40-49 yaş aralığındaki kadınların yıllık olarak sağlık personelleri tarafından muayene edilmesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Utkan, “Kadınlar 40 yaşından başlayarak 1-2 yılda bir kez mamografi yaptırmalıdır. 50 yaş ve üstü kadınlar ise yıllık olarak meme muayenesi yaptırarak her yıl mamografi işlemin gerçekleştirmelidir” şeklinde konuştu. Seminerin sona ermesinin ardından katılımcılara seslenen Derince Belediye Başkan Vekili Nurettin Işık, “Prof. Dr. Zafer Utkan dalında uzman olan ve değer verdiğimiz bir isim. Bizlere bu önemli bilgileri aktardığı için kendisine teşekkür ederim. Amacımız ilçemizdeki kadınların bu konularla ilgili bilgilere sahip olması ve bununla beraber daha bilinçli nesillerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Bu noktada seminere katılan vatandaşlarımıza da duyarlılıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817