UYARILARI DİKKATE ALMAYANLAR CEZALANDIRILIYOR
 İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri görüntü kirliliği oluşturan ve çevreyi kirleten kurum ve şahıslara yönelik denetimlerini titizlikle devam ediyor.

Özellikle gelişigüzel çıkartılan çöplerin görüntü kirliliğine yol açtığına dikkat çeken Zabıta ekipleri, çöp araçlarının kent merkezinden sabah saat 07.30,  akşam da  19.30 saatlerinde geçtiğini hatırlatarak, vatandaşların bu saatler dışında çöp çıkarması gerektiğini hatırlattılar.

 UYARILARI DİKKATE ALIN

 Belirlenen saatler dışında çöp çıkararak çevre kirliliğine neden olan kişiler hakkında Kabahatler Kanunu’na istinaden yasal işlem yapıldığını söyleyen Zabıta Yetkilileri” Bu konuda şehir merkezindeki esnafları sözlü ve yazılı olarak uyardık. Yoğun trafik dikkate alınarak ayarlanan çöp toplama saatlerine mutlaka uyulmalı. Saatler öncesinden çıkarılan çöpler kedi köpekler tarafından dağıtılarak hem çevre kirliliğine neden olunuyor hem de insan sağlığı için tehlike oluşturuyor. Uyarıları ısrarla dikkate almayarak çöp çıkartanları tek tek tespit edip haklarında yasal işlem yapıyoruz” dediler.

İlgililer, son bir ay içinde belirlenen saatler dışında çöp çıkarttıkları tespit edilen 20 şahıs ve 12 kurum hakkında Kabahatler Kanununu ‘nun 41. maddesine istinaden cezai işlem uygulandığını da söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817