Uyuşturucu Operasyonunda 81 Kişi Tutuklandı
 İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmit'in merkez mahallelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 81 kişi tutuklandı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Valilik Binası'nda bulunan 100. Yıl Toplantı Salonu'nda basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Ercan Topaca, düzenlenen uyuşturucu operasyonu ve yaklaşan Ramazan Bayramı ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. 

Kocaeli'de uyuşturucu tacirlerine karşı çok özel bir çaba içerisinde olduklarını belirten Topaca, "Gençlerimizi korumak amacıyla bu çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Eğitim kurumlarının etraflarında bu tür alışverişlerin satıcıların bulunmasını da hiç arzu etmiyoruz ve buna yönelik çalışmalarımız var. Okul ve kişi bazında faaliyetlerimiz sürüyor. Uyuşturucuyla mücadele aynı zamanda terörün finans kaynaklarının kesilmesi demektir. En önemli kaynaklardan birisi de uyuşturucu ticaretidir" dedi. 

Sözlerine devam eden Topaca, "Bu kapsamda geçtiğimiz hafta bir çalışmamız oldu. Yapılan çok ihbarlar, arkadaşlarımızın takipleri var. Bu kapsamda 30 Temmuz sabaha karşı bir operasyon başlatıldı. 81 kişi gözaltına alındı. 81 kişiden 81'i de tutuklandı. Amaç vatandaşları hapse atmak değil, bu faaliyetleri engellemek. Vatandaşlarımızın bu işleri yapmak suretiyle kazanç elde etmelerini de engellemek istiyoruz. İnsanımızı gençlerimizi zehirleyecek maddelerin ticareti olamaz, buradan elde edilen gelirin de kimseye faydası olacağını düşünmüyorum" dedi. 

Bu operasyon sırasında ev işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda 230 bin 848 paket kaçak sigara 2 buçuk kilo kokain, 8 kilo esrar, 826 gram bonzai, 43 adet uyuşturucu hap, 2 adet tabanca ve mermiler, 2 buçuk kilo altın ve 7 bin lira para ele geçirildiğini belirten Ercan Topaca operasyonun sokak satıcılarına yönelik bir operasyon olduğunu sözlerine ekledi. Topaca, "Miktarın az olmasına bakmamak lazım. Çocuklarımıza uyuşturucu maddeleri satan kişilere yapılan operasyondu, bu yüzden de tutuklama fazladır" dedi. 

Operasyona 600 civarında polisin görev yaptığını belirten Topaca, "Kentimiz bu çalışmalarla oldukça rahatlayacak. Bununla ilgili çalışmalar devam edecek" şeklinde konuştu. Yıl içerisinde de çok ciddi miktarda da uyuşturucu madde ele geçirildiğine değinen Topaca, "İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2013 yılının Ocak ayından bu yana 213 kilo eroin, bin 395 kilogram esrar, 2 buçuk kilogram kokain, 45 bin 447 adet uyuşturucu hap, yaklaşık 2 milyon paket sigara ve 48 bin 884 adet cep telefonu ele geçirildi ve 258 kişi de tutuklandı" dedi. 

KOCAELİ VALİLİĞİ'NDEN BAYRAM ÖNLEMLERİ 

Bayram süresi boyunca alınan tedbirleri sıralayan Ercan Topaca, "3 Ağustos 11 Ağustos tarihleri arasında TEM otoyolu, D-100 ve D-130 ile Kandıra Kefken bölgesinde 24 saat trafiğin denetimi sağlanacak. Eskihisar feribot iskelesinde güvenlik ve trafik akışını sağlıklı yürütmek için ek personel görevlendirilecek. TEM'de bayram öncesi İstanbul'dan Anadolu'ya doğru her 5 kilometrede bir trafik ekibi olacak. Orada yapılacak denetimlerle kural ihlali yapanlarla ilgili resmi işlem yapılacak" dedi. 

Tedbirlerden bahsetmeye devam eden Topaca, "Bayram sonrası da Anadolu'dan İstanbul'a bu uygulama devam edecek. Kazalara karşı anında müdahale etmek için ambulans ve acil müdahale ekipleri bayram süresince uygun yerlerde hazır bekleyecek. Bayramlarda arzu etmediğimiz silah kullanımıyla ilgili özel tedbirler alınacak. Bu bayramda da resmi ve özel ekiplerle ilçelerimizde takip yapacağız. Meskun mahalde nerede silah kullanıldıysa o evleri tespit ederek o vatandaşlarla ilgili işlem yapılacak. Ruhsatlar iptal edilerek silaha el konulacak ve adli süreç başlayacak" şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817