Uyuşturucunun merkezi olduk
 35 BİN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesinin faaliyet raporu, Türkiye’de uyuşturucu tehlikesinin geldiği boyutu ortaya koydu. Rapora göre, 8 ayda uyuşturucu kaçakçılarına yönelik 20 bin 371 operasyon düzenlenirken, toplam 34 bin 487 kişi gözaltına alındı. Polisin, uyuşturucu operasyonlarında gözaltına aldığı kişilerin sayısı Anadolu’da orta büyüklükte bir ilçenin nüfusunu buldu.

 

İL OLARAK LİSTENİN BAŞINDAYIZ

81 ilin tamamında uyuşturucu operasyonu yapıldı. İzmir, 3 bin 55 operasyonla en fazla uyuşturucu operasyonu düzenlenen il oldu. İzmir’i bin 178 operasyonla Adana,980’le Bursa, 949’la Gaziantep ve 839 operasyonla Konya izledi. Bu illeri sırasıyla Diyarbakır, Mersin, Kocaeli ve Antalya takip etti. Narkotik polisi 8 ayda 57 ton 307 kilo 246 gram esrar ele geçirdi. Diyarbakır da 13 ton esrar yakalanması dikkati çekti.

 

209 KOKAİN-58 KİLO AFYON

Diyarbakır’ı, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Bingöl, Gaziantep ve Konya izledi. Yıl başından itibaren ele geçirilen eroin miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artarak 5 ton 915 kilodan, 8 ton 315 kiloya yükseldi. Sırasıyla İstanbul, Van, Kocaeli, Erzurum, Ağrı ve Hakkari en fazla eroin yakalanan iller oldu. Operasyonlarda, 209 kilo kokain ile 58 kilo afyon da ele geçirdi.

 

OPERASYONLARA DEVAM

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri son günlerde oldukça başarılı operasyonalar imza attı.  En son yapılan operasyonlarda 41 kilo eroin ele geçirildi, peş peşe yapılan pek çok operasyonda ise ‘Torbacı! Diye tabir edilen çok sayıda sokak satıcı yakalanmıştı. Polis ekiplerinin operasyonları hız kesmeden devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817