Üzülmez, Bakan Işık ile İncelemede
 Kartepe Belediye Başbakanı Hüseyin Üzülmez, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı ve beraberindeki protokol ile Körfez’e açılarak İzmit Körfez Geçiş Köprü inşaatının son halini inceledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ilçe belediye başkanları ile birlikte teknelerle Körfez’e açılıp köprünün ayaklarını yakından inceleme fırsatı bulan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kent protokol ile birlikte bu heyecana ortak oldu.

İstanbul-İzmir arasını 3 buçuk saate indirecek projenin önemli ayaklarından olan Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen köprü ayaklarının keson batırma töreninden kısa bir zaman geçmesine rağmen inşaatın yüksekliği 119 metreye ulaştı. Ayakların toplam yüksekliği 252 metre olacak. Şu anki seviye asma yolun ekleneceği yüksekliği geçmiş durumda.

Körfez Geçiş Köprüsü bitirildiğinde 6 dakikada kat edilecek ve Orhangazi Dilovası arası sadece 15 dakika olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, beraberindeki Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Ali Okur, Azize Sibel Gönül, İlyas Şeker, ilçe belediye başkanlarıyla inşaatı inceleyen Başkan Üzülmez, Türkiye’de her geçen gün yatırımların hızla ilerlediğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817