ÜZÜLMEZ, HEYELAN BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTI
 Kartepe ilçesinin doğu bölgeleri aşırı yağışlar sonrası suya doyan toprağın farklı bölgelerde heyelan oluşturması sonrası yerleşim yerleri ve ulaşım alanları olumsuz etkilendi. Yaşanan sıkıntının çözüme kavuşturulması adına teknik ekibiyle sorun yaşanan güzergahlarda yerinde inceleme yapan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, konunun muhatapları ile de irtibata geçerek çözüm için istişarelerde bulundu.

Kartepe’de son yüzyılın en çok yağış aldığı Ekim ayındaki sel felaketinin izleri sarılırken suya doyan toprağın devam eden yağışlar sonrası oluşturduğu heyelan Eşme’de hayatı olumsuz etkilememesi adına Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yerinde inceleme yaptı. Beraberinde yardımcıları Zafer Arat ve Bali Holat ve Fen İşleri Müdürü Samet Vural ile birlikte sıkıntılı alanları gezen Başkan Üzülmez, Eşme Ahmediye bağlantıyı Maden Deresi üzerinde İSU tarafından yürütülen dere ıslah çalışmasını inceledi yetkililerden son durum ile ilgili bilgi aldı.

Eşme Mezarlık alanı ile D-100 karayolu geçişinde yol boyunca toprak kayması yaşanan güzergahlardaki son durumu yerinde gören Başkan Üzülmez, konunun muhatapları ile irtibata geçerek çözüm için istişarede de bulundu. Uzuntarla Mahallesi’nde yerleşim yerlerinde oluşan heyelanın izlerini de yerinde gören Başkan Üzülmez, turizm alanı Maşukiye’nin Alabalık Vadisi’nde de saha da inceleme yaptı. Başkan Üzülmez, belediyenin yetki ve sorumluluğundaki her türlü önlemin alınması için ekiplerine talimat verdi.

Heyelan riski olan güzergahları yakından takip ettiklerini belirten Başkan Üzülmez, “Aşırı yağışlar sonrası suya doğmuş toprağın kayması nedeniyle yaşanan sıkıntılara karşı önceliğimiz gereken can güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu konuda gereken önlemler ekiplerimizce alınırken D-100 için Karayolu Genel Müdürlüğü, ana arter yollar için de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla koordinasyon halindeyiz. Organize bir şekilde her türlü tedbir ve iyileştirme yapılacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817