banner2779
banner2752
banner2750

ÜZÜLMEZ, İKİNCİ KONAĞI MAŞUKİYE’DE AÇTI
 Halka hizmet hedefiyle yola çıkan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in 41 vizyon projesinde yer alan yatırımlardan biri olan Mahalle Konağı projelerinin ikincisi Maşukiye’de açıldı. İlçedeki eski belde binalarını rantbl hale getirilerek mahallerdeki hizmet kalitesinin artırmak amacıyla Mahalle Konağına dönüştürülen 2 katlı eski Maşukiye Hizmet Binası’nın açılışına protokolün de ilgisi yoğun oldu.

Belediye Başkan Üzülmez’in önderliğinde gerçekleştirilen ilçedeki ikinci konak olan Maşukiye Mahalle Konağının açılışında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Akkaya, Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, şube ve daire müdürleri, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri ve bölge halkı hazır bulundu.

Fonksiyonel ve Kültürel Konak

Günlük hayatın gereklerini karşılayacak donatılar ve eğitimin hedef alındığı yaşamı kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Maşukiye Mahalle Konağı’nda yer alan bölümler ise şöyle; giriş katında Emekli Odası, Şark Odası, Turizm Dernek Odası, Akvaryum manzaralı dinlenme alanı, mutfak ve tuvalet yer alıyor. Üst katta ise Mevlana Bilgi Evi, Dikiş Odası, KAR-MEK Kurs Merkezi, Kadın Spor ve Yaşam Merkezi, Kartepe Biyolojik Çeşitlilik Araştırma ve Koruma Dernek Odası, özel tasarım asma akvaryumlu dinlenme alanı ile ilçe halkının hizmetine sunuldu.

Açılışta Bilgi Evi öğrencileri adına Ezgi Avcı, “Bizlerin yeteneklerini gösterme ve sunmada bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e huzurunuzda tüm arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim, sağ olun var olun başkanım” dedi. Turizmciler olarak beklentilerinin çok olduğunu belirten Kartepe Turizm Dernek Başkanı Kamil Öçbe, mahalleye kazandırdığı konak için Başkan Üzülmez’e de teşekkür etti. Dernek binasının yanındaki bahçeyi de kendilerine tahsis ettiğini belirten Öçbe, en kısa zamanda bu alanı da hayata geçireceklerini kaydetti. “Maşukiye turizmde Kocaeli’nin başkentidir” diyen Öçbe, turizm ve turizm faaliyetleri ile ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Kültür Gezilerinden duydukları memnuniyetin ifadesi olarak Suadiye Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Kaplan, Başkan Üzülmez’e hediye takdim etti. Başkan Üzülmez, “Verdiğimiz sözü yerine getirmenin gururu ile birlikte olduğumuz Maşukiye Mahalle Konağı açılışına gösterdiğiniz ilgi için sizlere teşekkür ederim” dedi. Mahalle Konakları projesinin startını geçen hafta Hasanpaşa Mahalle Konağı ile verdiklerini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ikinci konağı ilçenin turizme açılan kapısı olarak nitelendirilen Maşukiye Mahallesi’nde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kent olgusuna uygun fiziki görüntüsü ve içindeki fonksiyonları ile mahalle sakinlerine Mahalle Konağı olarak hizmet vermesi için eski belde binalarını rantbl hale getiriyoruz” dedi. Maşukiye ile ilgili turizm yatırımlarından bahseden Başkan Üzülmez, “Kartepe Turizm Master Planları ile ilçede turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin beklentilerine karşılık verecek bir düzenleme gerçekleştirdik. Bundan sonra Kartepe’yi turizmle öne çıkartmış olacağız” dedi.

Başkan Üzülmez, “Kültür ve sosyal belediyecilik anlamında gerçekleşen hizmetlerin tüm ilçe halkı tarafından bilinmesini istiyorum. Hükümetimizin Kartepe Belediyesi için ödeneklerini, devletimizin imkanlarını, Kartepe’nin tamamı ile sosyal ve hizmet belediyeciliği ile buluşturarak hep birlikte mutlu bir Kartepe inşaa etmek için çabalıyoruz” dedi.

Özak, Eski Mahalle Kültürümüzü Yaşatmalıyız

Geleneklerimizde mahalle kültürüne çok büyük bir değer verildiğini hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, nostalji yaparak eski mahallelerin özelliklerini hatırlattı. Özak, günümüz dünyasına örnek olan değerlerin yaşatılacağını düşündüğü mahalle konağını ilçeye kazandıran Belediye Başkanı Üzülmez’i tebrik etti. Açılış kurdelesini katılımcılarla birlikte kesen Başkan Üzülmez ve beraberindeki heyet fonksiyonel özelliklerle donatılan binayı beğeniyle gezdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751