ÜZÜLMEZ, KAR-MEK MUTFAĞI’NDA
 Kartepe Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları bünyesinde hizmete sunduğu kurslar çeşitlenerek bu yılda yoğun bir katılımla modern mekanlarda devam ediyor. Yeni dostluklar kurarak aile ekonomilerine katkı sağlayan KAR-MEK kursiyerleri, bu dönemde de Ataevler Kültür Merkezi’nde kurulan Uygulama Mutfağı’nda düzenlenen aşçılık kursu ile buluşturuldu. Usta öğretici Nilay Kibar nezaretinde 14 kursiyerin keşfetmeye başladığı yeni lezzetlere mutfağı ziyaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de ortak oldu.

Kurs merkezini gezen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Üzülmez, uygulama mutfağında yenilikleri keşfeden hemşehrileri ile de sohbet etti. Başkan Üzülmez, hizmetle birlikte sosyal belediyeciliği önemsediklerini belirterek, “Kartepe Turizminde önemli bir yer tutan yeme içme turizmine katkı verecek bu çalışmaya sahip çıkıldığını görmek beni mutlu etti. Kartepe’de turizme destek veren her proje bizim için önemli. Bu kursumuzla da yemek kültürünü geliştirip zenginleştiriyoruz” dedi.

Diğer kurslarda olduğu gibi mutfaktaki ürünlerin satışı için kursiyerlere El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı adres gösteren Başkan Üzülmez, “Yeni lezzetleri ve damak tadlarını daha geniş kitlelere ulaştırmanız ve ev ekonomisine katkı sağlamanız için çarşıda sizin de yeriniz olduğunu unutmayın” dedi. Uygulama Mutfağını Kartepeli kadınların hizmetine sunduğu için başkana teşekkür eden kursiyerler, elleriyle hazırladıkları lezzetlerden de ikram ettiler.

Üzülmez: Sofralarınızda Halil İbrahim Bereketi Olsun

Kursiyerler günün menüsünde yer alan içli köfte, ev baklavası, zeytinyağlı fasulye, sarma, lor salata, hardallı tavuk salata, Antep ezmesi, Meksika fasulye salata, kremalı mantarlı straganof ve püreyi konuklarının beğenisine sundu. KAR-MEK kursiyerlerinin damak tadına hitap eden ürünlerini tadan Başkan Üzülmez, Uygulama Mutfağı’nda deneyim kazanan ve yeni lezzetleri keşfeden kursiyerleri tebrik ederek, “Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin, yaradan sofralarınıza Halil İbrahim bereketi versin” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817