Üzülmez, Köseköy Mahallesi’ndeydi
 Birlikte yönetim ilkesini benimseyen ve bu kapsamda Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in hayata geçirdiği “Mahalle Gezileri”nin bu haftaki durağı Köseköy Mahallesi oldu. Birlikte ve şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde yaptıkları hizmetlerin hesabını vatandaşlara dönem sonunda vereceğini ifade eden Başkan Üzülmez, bölgede yapılacak yatırımlar ile sorunları mahalle sakinleri ile paylaştı ve bir dizi önemli açıklamalarda bulundu.

Cuma günleri gerçekleştirdiği “Kartepe’yi Dinliyoruz” projesi adı altındaki mahalle gezilerini Köseköy Mahallesi ile sürdüren Başkan Üzülmez, gün boyu inceleme ve temaslarda bulundu. İcracı müdürlerinden oluşan ekibiyle birlikte makam minibüsüyle 30 Mart Yerel seçimleri sonrası Hacı Halim, Gaziler ve Hacı Mustafa Mahallelerinin birleşmesi ile oluşan Köseköy Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu, yolda karşılaştığı vatandaşlara selam verip isteklerini sordu. Kartepelileri dinlemeye devam eden Başkan Üzülmez’e eski belediye başkanı Habip Sarman, Ak Parti Kartepe ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile başkan yardımcıları da eşlik etti.

Hacı Halim Mahallesi Cami Lokali ve Köseköy Merkez de iki farklı oturumla halk meclisinde vatandaşların sorunlarını dinleyerek, yetki ve sorumluluk dahilinde çözüm süreçlerini başlattı. Ulaşım ile ilgili iletilen sıkıntıların çözümünde belediye meclis üyelerinden oluşturulan İlçe Ulaşım Koordinasyon Kurulu’nun çalışmalar yaptığını belirten Başkan Üzülmez, Köseköy trafiğini rahatlatacak Goodyear Kavşak düzenlemesi ve Köseköy battı çıktı projelerini vatandaşlarla paylaştı. Göreve geldiği günden itibaren yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydeden Başkan Üzülmez, alt yapı sorunu olmayan güzergahlarda üst yapı iyileştirmelerinin belediyeciliğin rutini olarak yapıldığını ifade etti.

Kartepe’nin geleceğini şekillendirecek “41 vizyon proje”sinin bütün ilçeyi ilgilendirdiğini hatırlatan Başkan Üzülmez, kapalı yüzme havuzunun mahallede yapılacağını kaydetti. Kapsamlı park projelerinden birini de Köseköy Garajı’nın kaldırılarak burada hayat bulacağını ifade eden Başkan Üzülmez, sağlık alanında eksikliği duyulan mesai sonrası hizmet için ilgili kurumlarla yaptıkları görüşmeler ardından belediye imkanları ile ilçenin doğu ve batısında 2 farklı noktada hizmete sunacaklarının müjdesini verdi. İmar planlarındaki revizyon çalışmalarının yapıldığını kaydeden Başkan Üzülmez, düşünülen kentsel dönüşüm girişimlerinin ise yaşanabilir bir ilçe oluşturma gayretiyle yürütüleceğini ve bunu yaparken vatandaşın yarısından fazlasının onay vermesi durumunda gerçekleştirileceğini vurguladı. İstihdam konusunda iletilen soruyla ilgili olarak Kartepe’de özel durumlar haricinde işsizlik problemi olmadığı ve iş beğenmemezlik olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817