banner2779
banner2752
banner2750

Üzülmez, öğrencileri yalnız bırakmadı
 Kartepe İlçesi’nde 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama ve açılış töreni Uzuçiftlik Hasanpaşa Okulu’nda düzenlenen programla gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yer aldığı açılış töreninde öğrencilerin heyecanına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de ortak oldu..

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kartepe Hasanpaşa Okulu bahçesindeki törenlerde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra, Kaymakam Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı vekili Kd. Bşçvş. Kadir Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, eski İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Uzunçiftlik Mahalle Muhtarı Nuri Kılıç, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldılar.


Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlköğretim Haftası'nın önemine değinilen konuşmalarda, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilekleri iletildi. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, “İnsan var olduğundan beri, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak istemiştir. Bundan dolayı tarih boyunca sürekli çalışmış, araştırmıştır. Gelişmiş toplumlarda bilgi; güç ve otoritedir. Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımızın amacı; siz sevgili öğrencilerimizi bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Kartepe Belediyesi olarak okullarımızda daha rahat eğitim ve öğrenim görebilmeniz adına bize düşen hizmetleri artırarak yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bölgemizdeki bilgi evlerini sizlerin eğitimlerine katkı sağlaması anlamında geliştirerek hizmete hazırladık. Sosyal yönlerinizi güçlendirecek, satranç, gitar, keman, ney, bağlama gibi müzik kursları açıyoruz. Kış spor okullarımız birçok farklı branşta devam edecektir. Yaz spor okullarından beş bini aşkın çocuğumuz faydalandı. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileğiyle İlköğretim Haftanızı kutlar, öğretmenlerimize, ailelere ve Milli Eğitim camiamıza eğitim ve öğretim yılının başarılı, huzurlu, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

İlköğretim Haftası ile ilgili şiirlerin okunması ardından 4. sınıf öğrencileri, yeni gelen 1. Sınıf öğrencilerini çiçeklerle karşıladı. Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran ve Halk Oyunu ekibi gösterileriyle renklenen tören, temsili ders zilinin çalınması ile sona erdi. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve protokol üyeleri sıralara oturarak anasınıf öğrencileriyle sohbet edip heyecanlarını bastırmalarında yardımcı oldular. Başkan Hüseyin Üzülmez, öğrencilere iyi dersler dileklerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751