banner2779
banner2752
banner2750

ÜZÜLMEZ, YABANCI KONUKLARINI SUKAY’DA AĞIRLADI
 Kartepe’nin turizm potansiyelini artırmak ve ilçenin doğal, kültürel ve turistik özelliklerini ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak amacıyla Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in girişimleri aralıksız sürüyor. Başkan Üzülmez, bir dizi temasta bulunmak üzere ilimize gelen KTO konuklarını da Kartepe’de ağırladı. KTO meclis Başkan Vekili Zihni Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Katarlı, Kuveytli, Endozyalı ve Polonyalı konukları Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde akşam yemeğinde misafir eden Başkan Üzülmez’e, Danışmanı Yard. Doç. Dr. Levent Atalı da eşlik etti.

 

Konuklarını selamlayan, “Hoş geldiniz” dileğinde bulunan KTO Meclis Başkan Vekili Zihni Yılmaz, heyeti misafir eden Belediye Başkanı Üzülmez’e de teşekkür etti. KTO ile birlikte konuklarını Kartepe’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Üzülmez de Kartepe’nin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Türkiye’nin küçük bir fotokopisi çekilmiş bir şehri olan Kartepe, Kocaeli ile aynı özellikleri taşıyan sanayi ve ticaret ile turizm potansiyeli en yüksek ilçesidir. Geniş yüzölçümü ve 110 bin nüfusu ile halen turizm ve ticari yatırımlar için bakir durumdadır. Türkiye’nin ulaşım ağının geçtiği ilçemizde uluslararası ticari kuruluşları da içerisinde barındırıyor. Çevreye duyarlı sanayiye evet demek suretiyle sanayi anlamında yeterli doygunluğa ulaşmış bir şehirdir” dedi.

 

Doğal, kültürel ve tarihi mekanlara sahip Kartepe’nin ülkenin turizm potansiyelinden hak ettiği payı alması için çabalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Üzülmez, “Özellikle bu dönem turizm yönüyle ön plana çıkartmaya çalıştığımız Kartepe’yi Kuveyt, Suudi Arabistan ve Dubai’deki fuarlarda tanıttık. O coğrafyadaki insanların çok beğendiği bu bölge, kutsal kitapta cennetin tasvir edildiği gibi; karlı dağlardan ırmaklardan göle akan suların olduğu yeşillikler içerisinde gerçekten yeryüzünde cennet bir ilçe konumunda. Cennetin bir köşesinde sizlerle birlikte olup akşam yemeğini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Kartepe’nin tanıtım filminin izlendiği yemekte yabancı konuklar da kendilerini tanıttı. Kartepe’ye hayran kaldıklarını belirten Katarlı iş adamları ilçede iş yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını da kaydettiler. Kartepe’yi tanıtıcı broşür ve kitapçıkları hediye eden Başkan Üzülmez, yemeğin sonunda konukları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751