ÜZÜLMEZ’DEN, CUMHURBAŞKANINA ÖZEL SANAT ESERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ile Kocaeli Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora ünvanı törenine katılmak üzere geçtiğimiz hafta Kocaeli’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanının Kocaeli’deki temaslarında kendisine eşlik eden heyette yer alan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de Perşembe Pazar Alanı’nda halka hitabı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek kendisi için hazırlanan özel sanat eserini takdim etme imkanı buldu.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, seçilmiş Cumhur’un Başkanı olarak Kocaeli’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar görmekten büyük gurur ve mutluluk duyduğunu kendisine bizzat iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kartepe’ye de davet eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, günün anısına Cumhurbaşkanına el sanatı özel bir tablo hediye etti.

1 Yıllık El Emeği İle İslami Değerler İşlendi

Geçtiğimiz yıl nisan ayında da kendisine özel dokuma halı hediye eden Başkan Üzülmez, Açılış Bayramında da Kartepeli Kaligraf Güvenç Taşer ve eşi Hülya Taşer’in bir yıllık el emeği göz nuru “Cennet Bahçesi” adlı el sanatı özel tabloyu hediye etti. Türk süsleme sanatı ve Türkçe güzel yazı sanatı örneklerinden biri olan özel çalışılmış tabloda, 600 dolayında isim nakşedildi. Özel işlemeli tablonun ortasında kırmızı lalede Allah lafzı,  lale çanağında Hz. Muhammed sav, sapında Kur-an’ı Kerim’de ismi geçen 28 Peygamber, yapraklarında Efendimizin eşleri, çocukları, torunları, annesi, babası, dedesi, sütannesi, dört halife, Aşere-i Mubeşşere, Ashabı Kehf, Akabe biatlarındaki 12 sahabe, Esmaul Hûsna, Ashab-ı Bedir, Şüheda-i Uhud, dört büyük melek ile besmele yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817