banner2779
banner2752
banner2750

Üzülmez'den Gaziler Günü Mesajı
 Kartepe  Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez,  2002 yılında yasalaşan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı  yayınladı.

‘Vatan Size Minettardır’

Bildiğimiz gibi 19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1921 yılında çıkardığı yasa ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verildiği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin kuruluş günüdür.

Başkan Üzülmez açıklamasında , “Ecdadımız, ‘Ölürsem Şehit, Kalırsam Gaziyim’ inancıyla kanının son damlasına kadar savaşmış, canını ortaya koymuş ve en büyük hazinelerden birisi olarak bu unvanları haketmişlerdir. Her Türk, bu onura ve unvana sahip olabilmek için, her daim bayrağı ve vatanı için mücadeleye hazırdır.

Türk Milleti bağımsız ve esarete alışık olmayan asil bir millettir. Gazilerimiz; şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın temel taşları ve Türk Milletinin ortak değerleridir. Bizler de bu değerlerimizi en güzel biçimde korumalı ve sahip çıkmalıyız. Şehit ve Gazilerimizin dünya da eşi benzeri görülmemiş destansı mücadeleleri sonucunda kazanılan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gelecek nesillere emanet olarak bırakılacak ve aynı hassasiyetle korunacaktır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, minnettar olduğumuz tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum” dedi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751