banner2779
banner2752
banner2750

ÜZÜLMEZ'İN KADİR GECESİ MESAJI
 Mesajında Kartepeli hemşehrilerinin ve tüm İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni kutlayan Belediye Başkanı Üzülmez, Kur’an-ı Kerim’in ilk olarak indirildiği gece olan Kadir Gecesi’nin dinimizde insanlık için en hayırlı, en değerli gece olarak anıldığını belirterek,

 

“Bu kutsal gecenin bizlere hidayet rehberi olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in daha iyi anlaşılması ve hayatımıza en güzel şekilde yansıması için bir fırsata dönüşmesini diliyorum.

 

Sosyal hayatta dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahî af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan, şükran hislerimizi canlandırarak bizlere yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve “sabır” denilen yüksek ahlakî meziyetimizi geliştiren oruç ibadetiyle geçirdiğimiz rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Yüce Kitabımız’da “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

 

Dini hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinin değeri, insanlığa rehber, şifa ve ebedî mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in o gecede yeryüzü ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklanmaktadır.

 

Mübarek Ramazan ayının coşku ve bereketinin doruklara çıktığı Kadir Gecesi’nde; dualarımızla birbirimize ve Allah’a yakınlaşıp bağışlanmayı dileyeceğiz. Hayırlı bir ömür, sağlıklı bir yaşam için; memleketimiz için, tüm insanlık için dualar edeceğiz.

 

Bin aydan hayırlı bu gecede, yeryüzünün her tarafında zulme uğrayan, zor şartlar altında bizden yardım ve dua bekleyen mazlum insanlara da dualarımızı eksik etmeyelim. Yaptığımız hayırların yanında dualarımızla da onlara destek olalım.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751