Üzülmez“Kartepe Kültür Başkenti Olacak”
 Kartepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, önceki akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki konserinde sergilediği performans ile izleyenleri büyüledi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez konser sonrası Şef Aysel Demircan nezaretinde emeği geçenlere teşekkür çiçeği verirken, “Bahar ayından itibaren Kartepe Kocaeli’nin kültür başkenti olacak” dedi.

Kartepe Belediyesi TSM Korosu’ndan Muhteşem Konser

Şef Aysel Demircan yönetimindeki Kartepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, kürdilihicazkar, muhayyer kürdi, acem kürdi, hicaz, hüzzam, uşşak, mahur, rast gibi çeşitli makamlarda 25 kişilik koro, 22 eseri solo ve koro olarak seslendirdi. Dinleyiciler koronun şarkılarına eşlik ederken alkışlarla da destek verdiler.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, ilçe protokolü, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile sanat müziğine gönül verenlerin doldurduğu salonda TSM Korosu, konuklara doyumsuz bir gece yaşattı. Başarılı performansları ile göz dolduran Şef Aysel Demircan yönetimindeki koroyu tebrik eden Başkan Üzülmez de sahnede “Yıldızların Altında adlı eseri şef ve seyircilerle birlikte söyledi.

Üzülmez’den 5. Sınıflara bisiklet müjdesi

Şef Demircan’a teşekkür çiçeğini takdim ederken seçim konuşmaları bize kalsın, biz sahneyi sanatın ustalarına bırakalım diyen Başkan Üzülmez, “Kartepe’de her kesime hitap edecek projeleri hayata geçiriyoruz. Bayanlarımıza özel programlarımız var. Hanımlarımız Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ni beklerken Uzunçiftlik Mahallesi’nde kendilerine özel bir spor merkezi projesini de hayata geçecek. Gençlerimizle ilgili kapalı spor salonu ve yüzme havuz projelerimiz başlatıldı. Uyguladığımız tasarruf tedbirleri sonrası belediye bütçesinin yatırıma uygun hale gelmesinin akabinde çocuklarımızı sevindirecek projelere de imza atıyoruz. Bunlardan birisi de bisiklet yolları ve bisiklet istasyonları. Bu proje ile çocuklarımızı fiziksel aktiviteye yönlendirirken aynı zamanda sosyalleştirmesini de amaçlıyoruz. Çocuklarımızın gönüllerince kullanabilmeleri için 5. Sınıf öğrencilerimize bisiklet hediye edeceğiz. Bu ve benzer her kesime yönelik birçok projemiz var” dedi.

Kartepe’deki kültür atağının sürdüğünü belirten Başkan Üzülmez, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hayata geçirdiğimiz tasarruf tedbirlerinde 2014 yılı sonu ile hedeflediğimiz noktaya ve istediğimiz sonuçlara ulaştık. THM konseri ile başlayıp TSM konseri ile devam eden kültür sanat etkinliklerimiz özellikle bahar ayları ile birlikte hız kazanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız da bu akşam aramızdayken belirtmek istiyorum ki ilçede yapacağımız kültür ve sanat programlarımızla birlikte Kartepe, Kocaeli’nin kültür başkenti olacak” dedi.

Şef Aysel Demircan da, kültürel etkinliklere, sanata ve sanatçıya verdiği destek için Başkan Üzülmez’e teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817