Vali Hüseyin Aksoy, Çocuklarla Buluştu

Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa; Vali Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sadık Uysal, 28 Haziran Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Yahya Kaptan İlkokulu ve Ortaokulu, Kazım Karabekir Ortaokulu, TMMM Ortaokulu, Emek Dayanışma Ortaokulu, 23 Nisan Ortaokulu, Hayme   Ana Ortaokulu ve Ana Sultan Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Vali Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Sevgili çocuklar hepiniz hoş geldiniz. 23 Nisan münasebetiyle Kocaeli’de yaşayan çocuklarımızla beraber olma adına bu program organize edildi. Valiliğimizi ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 23  Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu bu günü bayram olarak kutluyoruz. Bu bayramı da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara armağan etti ve bunun bayram olarak kutlanmasını sağladı. Değerli çocuklar, Osmanlı devletinin son sürecinde ülkemizin çeşitli bölgeleri işgal edilmiş, yurdumuzun farklı noktalarına yabancı askerler çıkmıştı ve bu noktada ülkemizin bağımsızlığını kazanması ve milli mücadelenin başlatılması amacıyla Cumhuriyetimizin koruyucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk arkadaşlarıyla birlikte Bandırma vapuruna 19 Mayıs Günü Samsuna çıktı.

Siz Çocuklarımızın İyi Yetişmeleri Bizler İçin Oldukça Önemli

Samsun’da temaslarına başladı sonra Amasya’ya geçti Amasya genelgesini yayınladı, sonrasında Erzurum Kongresi, Sivas kongresi ve bu çalışmaların sonrasında da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu. Anadolu’nun her bir noktasında verilen mücadelede Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna gidilen noktada önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Bildiğiniz daha sonraki yıllarda da Cumhuriyetimiz ilan edildi ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Özellikle genç olan siz çocuklarımızın iyi yetişmeleri ve yıllar sonra bizim bulunduğumuz bu noktalarda sizlerin görev alacak olması bizler için oldukça önemli. Sizlerin de  geleceğe hazırlanmanız bakımından bu boyutuyla baktığımızda iyi yetişmiş olmanız önemli.

Türkiye’yi, Ülkemizi Daha İyi Bir Noktaya Taşıyabilmek İçin Çok Çalışmak Durumundayız.

Bu bayramı sadece bayram olarak kutlamanın yanında bunun önemini çok iyi kavramak ve Türkiye’yi, ülkemizi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için çok çalışmak durumundayız. Bunun için derslerimize iyi çalışacağız, anne ve babalarımızın söylediklerini yapmaya gayret göstereceğiz, öğretmenlerimizin bizlere gösterdiği alanlarda çalışmalarımızı ortaya koyacağız. Sadece derslerimize çalışarak kendimizi sınırlandırmayacağız, sporla, sanatla ve bunu gibi hepimizin hangi alanda yeteneği varsa bu alanda kendimizi geliştirmek için çalışacağız.

Kocaeli’ne Nüfus İtibariyle Baktığımızda Türkiye’nin Onuncu Büyükşehridir

Türkiye 81 ile ayrılmış durumda ve Kocaeli’de bu 81 ilden birisidir. Kocaeli bir ildir. Kocaeli Valiliği, Kocaeli’nin sınırlarının belirlendiği bir mülki idare olarak oluşturulmuş bir alanı kapsamaktadır. Kocaeli Valiliğine bağlı olarak 12 ilçemiz vardır. Türkiye’de de 81 il, 922’de ilçe vardır. Kocaeli Valiliği, Kaymakamlıklarımız, Büyükşehir Belediyelerimiz, ilçe Belediyelerimiz ve muhtarlarımız ile birlikte bu kentte halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetlerin yerine getirilmesi için büyük bir gayret içerisinde çalışıyoruz. Kocaeli’ne nüfus itibariyle baktığımızda Türkiye’nin onuncu büyükşehridir. Kocaeli sanayi kenti olmasıyla birlikte Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sunan bir kenttir.  Kocaeli’nin bir önemli özelliği ise iki denize de kıyısı olmasıdır.” diyen Vali Aksoy, çocuklarla bir süre sohbet ederek, onlara hediyeler verdi ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817