VALİ TOPACA VE BAŞKAN DOĞAN İNCELEME TURUNDA
 Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Orhan ve Gültepe’de incelemelerde bulundu. İnceleme gezilerine Vali Yardımcısı Aziz İnci, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak,  İlçe Emniyet Müdürü Osman Alçıkaya  ve Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürü Bekir Yümlü, de katıldı.

 

GÜLTEPE’YE OKUL VE SAĞLIK OCAĞI

 

Heyet ilk olarak Gültepe Mahallesi’ne geçerek burada geçici kabulü yapılan ilkokul ve sağlık ocağında incelemelerde bulundu. Vali Topaca, altı ilkokul üstü de sağlık ocağı olan yapı hakkında ilgililerden bilgi alarak çalışmaların bir an önce tamamlanarak eğitim-öğretim sezonun 2.yarısına yetiştirilmesini istedi. Gültepe’deki ilkokul yaklaşık 2 milyon 165 bin liraya mal oldu ve 16 derslikten oluşuyor. 3 katlı okulun üst katında ise sağlık ocağının hizmet vereceği kaydedildi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, burada yaptığı açıklamada Gültepe Mahallesi’nin 10 yıl öncesine kadar sahipsiz kalmış bir bölge olduğunu belirterek” Büyükşehir ve İzmit Belediyesi sayesinin. Yaptığı  bulvar, çevre düzenlemeleri, parklar, merdivenler, alt ve üst yapı hizmetleri, mahalle konağı ile bölge  hizmetlerle tanıştı. Mahalle konağında PTT şubesi açılması için anlaşma yaptık. Okulumuz ve sağlık ocağımız yetersizdi. Bu sıkıntıda sona eriyor. Gültepe halkına bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

TEPELERE GÜVENLİK GELECEK

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve beraberindekiler daha sonra Orhan Mahallesi’ne geçerek İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Doğan, Vali Topaca’ya kültür merkezi hakkında bilgi vererek” Bu kültür merkezi sadece Orhan Mahallesi’ne değil, Topçulara, Turgut, Kozluk, Erenler mahallelerine de hizmet verecektir. Kültür merkezinde 300 kişilik düğün salonu, 100 kişilik çok amaçlı salon, kurs odaları, polis merkezi, kafeterya, emekli odası, mescit gibi alanlar bulunuyor. Bölgedeki okullarımız da Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ndeki salonlardan yararlanabilecekler” dedi.  Doğan, Topçular da uygun bir yer bulunması halinde mahalle konağı yapılacağını da söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817