banner2779
banner2752
banner2750

Vali Yavuz: "Basın Camiasının “16 Ocak Basın Onur Günü”nü Kutluyorum"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923’ te İzmit Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirdiği tarihi toplantıda; Kurtuluş Savaşı boyunca yazılarıyla, yaptıkları haberlerle Milli Mücadele’ye büyük katkılar sunan gazeteci ve yazarlarla ülkemizin geleceğini konuşmuş, onların fikirlerini alarak, Türkiye’nin yeni rotasını çizmiş ve Cumhuriyet’in temellerini atmıştır.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu tarihi toplantıya katılan; Dr. Adnan Adıvar’ı, Velit Ebuzziya’yı, Ahmet Emin Yalman’ı, Falih Rıfkı Atay’ı, Suphi Nuri İleri’yi, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nu, İsmail Müştak Mayakom’u, Halide Edip Adıvar’ı, Hilal-i Ahmer Başkanı Hamit Bey ile İleri Gazetesinin İzmit muhabiri Hakkı Kılıçoğlu’nu bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Daha o yıllarda basının önemli bir toplumsal aktör olduğunun farkında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanı gibi büyük bir olayı ilk olarak basın ile paylaşmıştır. Bu tarihi toplantıya tanıklık eden basın ise yorgun ve fakir düşmüş, ama onurunu hiçbir zaman yitirmemiş aziz bir milleti tek bir amaç için bir araya getirecek sorumluluğun temsilcisi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk basın toplantısını ilimizde gerçekleştirerek, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” mesajını vermesi ve demokrasinin temel taşlarından biri olan basının önemini kamuoyuna ilk kez İzmit’ten duyurması bizleri onurlandırmakta ve gururlandırmaktadır.

Bu vesileyle, İlimizde de bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yerine getiren basınımızın tüm görevlilerine teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, basın camiasının “16 Ocak Basın Onur Günü”nü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751