banner2752
banner2750
banner2776

VALİ YAVUZ; "ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN SON BULMASINI TEMENNİ EDİYORUM"


Dünyada ve ülkemizde bu kapsamda düzenlenen etkinliklerle, çocuk işçiliğinin hala ciddi bir sorun olduğu ve mücadele için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği mesajının ulaştırılması amaçlanmaktadır.

İnsanlığın gelişim evresinde çocukluk önemli bir yer tutar. Bu dönemdeki yetişme koşulları ve alınan eğitimin yetişkinlik evresindeki yaşam kalitesi üzerinde büyük katkısı vardır.

Çocukların çalışması, dünya çapında bir olgudur ve tarihin ilk çağlarından beri dünya ülkelerinin neredeyse tamamında görülür. Ancak bu durum onların ruhsal, bedensel ve sosyal gelişimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu olumsuz etkilerden en önemlisi ise çocuğun çalışmak zorunda olması nedeniyle eğitimine devam edememesi ve yaşamının geri kalan bölümünü gerekli donanımdan yoksun bir birey olarak geçirmesidir.

Günümüzde ne yazık ki milyonlarca çocuk; fiziksel, zihinsel, eğitsel, sosyal, duygusal ve kültürel gelişimlerine zarar veren ve ulusal yasalar ile uluslararası standartlara aykırı koşullarda, çalışmak zorunda bırakılmaktadır.

Çocuk işçiliği ile mücadele konusunda Ülke olarak politikalar geliştirmede ve uygulamada önemli mesafeler kat ettik ve üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşların bu konudaki kararlarına hızla uyum gösterdik. 1992 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü’nün Çocuk Emeğinin Sona Erdirilmesi Programı’na katılan ilk altı ülkeden biri olduk. Yine, ülke olarak, ulusal ve uluslararası arenadaki başarılı çalışmalar neticesinde, 2006 yılında ILO Çalışma Konferansı’nda, çocuk işçiliği ile mücadelede örnek ülke seçildik.

Pek çok gelişmiş ülkeden önce ülkemizde çocuk işçiliği ile mücadeledeki kararlılığımızı ve kurumlarımızın ortak mutabakatını ortaya koyan Ulusal program hazırlanmıştır. Yeni ve öncü bir kararla Ulusal Programın politika ve hedeflerine en üst düzeyde katkı sağlanması ve çocuk işçiliği ile mücadele konusunda duyarlılığının artırılması amacıyla 2018 yılı “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı” olarak ilan edilmiştir.

Bu kapsamdaki çalışmalar gerçekleşmekte, tüm kurum, kuruluşlarımız ve sosyal tarafların desteğiyle bu konuda güçlü bir duruş sergilenmektedir.

Çocuklarımızın yarınlara güvenle bakabilmesi, onlara sağlayacağımız imkanlarla doğrudan ilişkilidir. Çocuklarımıza hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamları yaratmayı diliyor ve çocuk işçiliğinin son bulmasını temenni ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680