banner2779
banner2752
banner2750

Vali Yavuz: "Dilimize Sahip Çıkmak, Hepimizin Sorumluluğudur"

Karamanoğlu Mehmet Bey ile aynı coşkuyu yaşamak, ülkemiz ve şehrimiz için eşsiz bir sevinç kaynağı olduğu gibi Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe konusundaki hassasiyetini yaşatmak da hem ülkemiz hem de ilimiz için en kutlu vazifedir.

Milletleri bir arada tutarak ortak değerler etrafında birleştiren dil, o milletin en temel yapı taşıdır. Dilini kaybeden milletlerin benliğini de kaybedeceği gerçeğinden hareketle dilimizi geliştirerek muhafaza etmemiz, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almamız anlamına gelmektedir. Unutulmamalıdır ki milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan güzel Türkçemizin sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde konuşulması ve etkinliğinin artırılması, sadece eğitimcilerimizin değil hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek Türkçenin geliştirilmesine büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Dilin, milli ve zengin olması milli hissin gelişmesinde başlıca müessirdir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil şuurla işlensin” diyerek toplumsal bir seferberlik başlatmış, dünyanın en zengin dillerinden olan Türk dilinin hak ettiği yere gelmesine öncülük etmiştir.

Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak, hepimizin sorumluluğudur. İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran, tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi, Türk Dil Bayramı’nda kıymetinin farkındalığını yaşayarak daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkçemizin resmi dil olarak kabulünün yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

                                                                                    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751