Vali Yavuz, Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor

İlk Ziyaretler Şehit Aileleri ve Gazilerimize Oldu

Her şeyin, her görevin emanet olduğunu bilen ve bu görev anlayışıyla hizmet eden Vali Seddar Yavuz, bu anlayış ve görev şuuruyla yaptıkları hane ziyaretlerinde ilk ziyaretlerini Şehit ailelerimize gerçekleştirdi.

İzmit ilçemizin farklı mahallelerinde ikamet eden Şehitlerimiz; Polis Memuru Fahri Aydın ve İmam Erol’un emanetlerinin hal ve hatırlarını soran Vali Yavuz: Bir gül bahçesine girercesine din ve vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiş Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan siz değerli ailelerine sahip çıkmak acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur. Sizlerin isteklerinin başımızın üstünde yeri var.” diyerek, Mübarek Ramazan ayının huzur ve sağlık içerisinde geçirilmesi temennisinde bulundu.

Bir sonraki ziyaretler gazilerimize oldu. İzmit ilçemizin farklı mahallelerinde ikamet eden Kıbrıs Gazilerimiz; Fırat İnci, Fahrettin Karamak ve Burhan Yasamtürk’ün hanelerine misafir olan Vali Yavuz: Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, gurur kaynağımızdır. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz fedakarlıklarıyla örnek aldığımız gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır hayat şartları sunmak görevimizdir. Kapımız sizlere her zaman açıktır.” diyerek, gazilerimizin Ramazan aylarını tebrik etti.

Vali Yavuz’un ziyaretleri ile mutlu olan gazilerimiz ve şehit aileleri: “Ramazan ayında evimize kadar gelerek bizleri ziyarette bulundunuz. Unutulmadığımızı bize hissettirdiniz. Çok teşekkür ediyoruz.” diyerek, her zaman yanlarında olup kendilerini yalnız bırakmadıkları için memnuniyetlerini belirttiler.

SYDV Ailelerinin Sıkıntıları Giderildi

Sıkıntı ve darda kalan bir aile kalmaması için yoğun çalışma içerisinde bulunan Vali Seddar Yavuz, Ramazan ayı ziyaretlerinde de kimsesizlerin kimi olmaya devam etti.

Şehit yakınları ile Gazilerimize yapılan ziyaretlerin ardından Vali Yavuz, İzmit ilçesinde Yetim, Yaşlı, Engelli ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan 13 aileyi evlerinde ziyaret ederek, Ramazan aylarını kutladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları ile geçimini sağlayan ailelerin yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dinleyen Vali Seddar Yavuz, yapılması gerekenler noktasında gerekli talimatları verdi.

Bu mübarek Ramazan ayında her gün bir ilçemizde bize ihtiyacı olanların kapısını çalacağız diyen Vali Yavuz: “Her zaman sizlerin yanındayız, “Gönülden Gönüle” projemiz kapsamında toplumun dezavantajlı grupları dediğimiz Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler, ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızla gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ziyaretleri esnasında yollarda karşılaştığı vatandaşlarla muhabbette bulunan, Ramazan aylarını kutlayan Vali Yavuz, kendilerini sevinçle karşılayan çocuklarla da bir süre sohbet ettiler. Çocukların bu sevgilerine karşılıksız kalmayan Vali Yavuz, onlara çeşitli armağanlar vererek sevindirdi.

Vali Seddar Yavuz’un daha önce görev yaptığı yerlerde de başarı ile uyguladığı projelerinden biri olan “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik olarak başlatılan; Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler ile ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın gönüllerini almak, devletimizin şefkatli yüzünü ve sıcak elini hissettirmek, insanlarımızın gönlüne girmek, toplumsal duyarlılık oluşturmak, ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin kısa sürede çözülerek toplumun refah seviyesini arttırmak, devlet ve halk arasındaki bağı güçlendirmek, sorunları yerinde incelemek ve kalıcı çözümler üretmek, maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek, toplumsal değerlerin varlığını hissettirmek amacıyla, İzmit ilçemizdeki 18 aileye daha yaptıkları ziyaretlerle beraber, Sayın Valimiz ve eşi bu güne kadar ilimizde 507 aileyi evlerinde ziyaret ederek gönül kapılarını araladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817