banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Vali Yavuz'un Mevlid Kandili Mesajı

İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (S.A.V), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Bugün İslam Coğrafyasında akan kanların, yaşanılan zulümlerin temel sebebi; peygamberlik halkasının sonuncusu, üsve-i hasene Hz. Muhammed (s.a.s)'in örnekliğinin iyi anlaşılamaması, ortaya koyduğu temel değerlerin ve Kur'anî ilkelerin Müslümanlarca yeterince içselleştirilemeyerek hayata aktarılamamasındandır. İnsanlığın yabancılaştığı “hak”, "adalet" ve "merhametin" nasıl olacağını görmek ve "yeryüzünün şerefli halifesinin" sorumluluklarını öğrenmek için kutlu elçiye ve O’nun hayatına iyi bakmak gerekir.

O'nun hayatı sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Sünnet-i seniyyeyi merkeze koymadan İslam'ın yaşanması mümkün değildir. Bir Müslümanın O'nun örnek hayatıyla olan bağı ne kadar güçlü, ne kadar muhkem, ne kadar kavi ise, diniyle olan bağı da o derece güçlüdür, o derece sağlamdır.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin müstesna hayatıyla bize gösterdiği ve vaaz ettiği iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı, insanı eşref-i mahlûkat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, öksüz, yetim, yaşlı, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi ve her yönüyle hayırlı bir insan olmayı en önemli vazife olarak görüp, bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz.  

Böylesine mukaddes günleri bir fırsat bilip, insanı insan yapan bütün değerlerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin (s.a.s) evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını tekrar hatırlamalı, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz.

         Bu vesile ile Kocaelili hemşehrilerimin ve tüm İslam Âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik eder, bu gecenin tüm insanlığa huzur getirmesini, barış ve esenliğe vesile olmasını temenni ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826