Vali'den müjde..
Kamu Hastaneleri Birliği’nin Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Dişler, Neşeli Gülüşler kampanyasının startını veren Vali Ercan Topaca, öğrencilere diş sağlığı ile ilgili bilgi verirken, karne hediyesi olarak il genelinde 350 bin kitap dağıtacaklarını müjdeledi.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen ve 26 bin ikinci sınıf öğrencisini kapsayan Sağlıklı Nesiller için Sağlıklı Dişler, Neşeli Gülüşler kampanyasına dün Leyla Atakan İlk Okulu’nda start verildi. Vali Ercan Topaca’nın katılımı ile yapılan uygulamada, öğrencilerin dişlerine flor vernik uygulamasının nasıl yapılacağı öğretildi. Vali Ercan Topaca, öğrencilere diş sağlığı ile ilgili bilgi verdikten sonra karne hediyesi olarak il genelinde 350 bin kitap dağıtacaklarını söyledi. Toplam 1309 kişinin görev aldığı kampanya ile 7 yaşından itibaren çıkan dişlerin çürümesine karşı koruma altına almak amaçlanıyor. 

1309 GÖREVLİ
İl genelinde 26 bin öğrencinin daha sağlıklı dişlere sahip olması için Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından 18 diş hekimi, 903 sınıf öğretmeni, 18 ebe ve hemşire, 264 Sağlık Meslek, 106 Kız Meslek lisesi öğrencisi eğitime alınarak uygulama için 12 ilçeye dağıtıldı. Dün başlayan ve 5 Haziran’da sona erecek olan kampanya çerçevesinde, öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve dişlerin çürümesini engelleyen flor vernik uygulaması öğretildi. Kampanya ile 3 yıl boyunca 6 ay aralıklarla her sene bir alt sınıfı da dahil ederek devam edecek.

EN BÜYÜK KAMPANYA KOCAELİ’DE
Kampanya ile ilgili bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, kampanyanın teknik bilgilerini verdi. Türkiye’de 18-20 yaş arasında dişlerin artık çekilmeye başlandığını ve 40’lı yaşlarda proteze kadar gidildiğini söyleyen Aydınlık, “Bu kampanyaya katılan çocuklar 40’lı yaşlarda 32 dişiyle sağlıklı olacaklar” dedi. Ayrıca Türkiye’de bir çok ilde kampanyanın yürütüldüğünü ifade eden Aydınlık, sadece Kocaeli’de kampanyanın 26 bin çocukla yürütüldüğünü kaydetti. 

DİŞLERİ FIRÇALAYIN, KİTAP OKUYUN
Aydınlık’ın konuşmasının ardından uygulamayı yapan Dr. Müge Saden Çukur, öğrencilere nasıl diş fırçalanacağını gösterdi ve flor vernik uygulamasını yaptı. Öğrencilerle bire bir ilgilenen Vali Ercan Topaca ise çocuklardan sabah ve akşam dişlerini fırçalamalarını istedi. Fırçalamanın doğru yapılması gerektiğini söyleyen Topaca, akşam dişlerin fırçalanmasından sonra uyumadan mutlaka kitap okunması gerektiğini kaydetti. Tatil döneminde sadece oyun oynanmaması gerektiğini de ifade eden Topaca, karnelerle birlikte il genelinde 350 bin kitabın dağıtımının yapılacağını da belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817