VALİLİK KÖPRÜSÜ’NDE SONA GELİNİYOR, YÜRÜYEN MERDİVENLER MONTE EDİLİYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Valilik kompleksinin D-100 Karayolu geçişine yaya köprüsü yapılıyor. D-100 üzerine yapılan 5. Yürüyen merdivenli, engelli asansörlü yaya köprüsü; Kocaeli Valiliği, D-100, demiryolu ve 42 Evler Mahallesi yaya trafiğinin geçişlerini sağlayacak. Merdiven imalatları devam eden çalışmada yürüyen merdiven montaj uygulamaları da yapılıyor. Köprüde yer yer kaynak ve boya işleri de gerçekleştiriliyor.

 

110 METRE UZUNLUĞUNDA

110 metre uzunluğunda, 4,5 metre genişliğinde yapılan yaya köprüsün alt yüksekliği 6 metre. Yeni köprü, yaya trafiğini D-100’ün kuzeyi ile güneyine bağlayacak önemli bir geçiş olacak. 42 Evler yönünden gelen vatandaşlar ile tren istasyonu durağı ve D-100 durağında inen vatandaşlar yaya köprüsü vasıtasıyla karşıdan karşıya rahatça geçebilecek.

 

5 ADET ASANSÖR VAR

Üst geçitte engelliler ve yaşlılar için 5 asansör yer alacak. Yaya köprüsünde 2 yürüyen merdiven, 5 adet de normal merdiven bulunacak.  Projede 720 ton çelik, 521 metre gergi halat kullanılıyor. Yaya köprüsü çelik üst yapısı eğit gergin askılı olacak. İzmit D-100 üstündeki dördüncü yaya köprüsü olacak yaya geçidi Adnan Menderes, Turgut Özal ve Mimar Sinan köprüleriyle benzer olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817