VATAN AŞKI KÖRFEZ’İ KUŞATTI
 Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın öncülük ettiği demokrasi nöbetlerinin 8. Gününe Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Körfez Jandarma Komutanı Fikret Çetin Kale, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, CHP, MHP, SP Teşkilat Mensupları, Kocaeli Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri ile her meslekten ve yaştan binlerce vatandaş katıldı.

Darbe girişimin ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla Tütünçiftlik kültür merkezi önünde sabahın ilk ışıklarına kadar boş bırakmayan Körfezliler, demokrasi nöbetini coşku ve kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor. Körfez Belediyesince kurulan platformdan mehter marşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler yayınlanıyor, konuşmalar yapılıyor.

Başkan Baran, “Bu Yaptıkları Yanlarına Kar Kalmayacak”

Bütün Türkiye’nin Körfez’de olduğu gibi meydanlarda toplandığını ifade eden Başkan Baran, “Aklınıza gelen her ilde vatandaşlarımız sabaha kadar nöbet bekliyor. İşte bu nöbetler FETÖ’cüleri korkutuyor. İnşallah o FETÖ’yü Türkiye’ye getirteceğiz, hesap verecekler. Yapanın yanına kar kalmayacak” dedi. Başkan Baran, “Türk Milletinin destan yazıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde vatan nöbetimizi icra ediyoruz. Başkumandanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan emredene kadarda her akşam buradayız. 8 akşamdır yorulmadan her gün aynı aşkla meydanları doldurduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu vatanı 3-5 cuntacıya bırakmayacağız” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye Artık Uyandı”

Kocaeli’ndeki nöbet yerlerini sabahın ilk ışıklarına kadar terk etmeyen Körfezlilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizlerdeki bu inanç, iman ve heyecan olduğu sürece ülkemizi kimse bölemez. Bizim nenelerimiz, dedelerimiz bu çapulculara geçit vermedi. Türkiye artık uyandı. Gelişiyor, büyüyor, kalkınıyor diye dış güçler önünü kesmeye çalışıyor. Ama asil bir millet olduğumuzu da herhalde unuttular. Bu ülkenin ekmeğini suyunu yemiş içmiş hain FETÖ terör örgütü de halkımızı herhalde hesap etmedi. İstiklal savaşında olduğu bu millet bir oldu. Bu hainler hep borç isteyen bir Türkiye hayal ettikleri için ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını istemediler diyen Başkan Karaosmanoğlu, günlerdir demokrasi nöbeti tutan Körfezlilere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu “Demokrasiden Asla Vazgeçmeyeceğiz”

Körfez’de ve ilimizde demokrasisine, iradesine ve cumhuriyetine sahip çıkmak için dimdik ayakta duran bu ülkenin yiğit insanlarına selam olsun. Tankların önünde sıra sağları gibi durarak milletin geleceğini milletin karar vereceğini en iyi şekilde anlatan aziz şehitlerimize selam olsun. Bu milletin istikbali uğruna canını veren kardeşlerimiz için buradan bir kez daha haykırıyorum, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” dedi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Milletin iradesine karşı çıkanlar bilmelidirler ki bizler sağcısıyla, solcusuyla Türküyle Kürdiyle Lazıyla bölünmez bir bütünün parçalarıyız ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz. Egemenlik milletindir ve millet, iradesine her zaman sahip çıkacaktır.” İfadelerini kullandı.

Yaman, “Milletimiz Oyuna Gelmedi”

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Körfezlileri selamlayarak alana büyük bir coşku ile geldi. Konuşmasında dış mihraplara meydan okuyan Yaman, “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi neyiniz varsa, etap etap gelin.” Dedi. Bu Millete diz çöktüremeyeceklerini ifade eden Yaman, “Koynumuzda yıllardır yılan beslemişiz. Bu alçak hain FETÖ terör örgütü ülkemizi aynı Suriye’ye çevirmek istedi. Türkiye'yi aynı Suriye ve Irak gibi kaosa sürükleyerek bu milleti birbirine düşürüp birbirine kırdırmayı hedeflediler. Türk milleti bu oyuna gelmedi. Türk milleti darbe girişimini darbeyle geri püskürttü. Aziz milletimizle ve Kocaeli halkımızla gurur duyuyorum. Ülkemiz bu zor süreçleri en iyi şekilde atlatacaktır.” Şeklinde konuştu.

Alanda Anı Defteri Açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, açılan hatıra defterine hislerini yazıyor. Alanda anı defteri için ayrıca bir bölüm oluşturuldu. Deftere aralarında yabancıların da olduğu her gün binlerce darbe karşıtı, duygularını yansıtırken, vatan sevgisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan yoğun sevgi öne çıkıyor.

Kuran-ı Kerim Okundu

Demokrasiye sahip çıkmak için verilen mücadelede şehit düşen vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okutuldu. Körfez İlçe Müftülüğünde görevli personel ve Körfezli imamlar tarafından ilahiler okuyarak dualar yapıldı. Yapılan dua esnasında Körfezliler göz yaşlarını tutamadılar.

Mehter Takımı Mest Etti

Öte yandın Körfez Belediyesi Mehter Takımı ise vatandaşları adeta mest etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar, Körfez Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterilerine eşlik etti.

Halk Gündemi Sabahın İlk Işıklarına Kadar Takip Ediyor

Tütünçiftlik Kültür Merkezi önündeki “demokrasi nöbetini” sabahın ilk ışıklarına kadar terk etmeyen Körfezlilere, Körfez Belediyesi tarafından su ve çeşitli kumanyalar ikram ediliyor. Alanda halkın her türlü ihtiyacını karşılama imkanı sunan Körfez Belediyesi, ayrıca dev bir ekran kurarak halkın gündemi de takip edebilmelerini sağlıyor.

 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817