Vatandaş dikkat ?

KOCAELİ TRANSİT İL
Geçtiğimiz belediye meclisinde gündeme getirilen bağımlılık yapan maddelerin kentte kullanımının artması nedeni ile Emniyet Müdürlüğü ile görüşme yaptıklarını söyleyen Doğan, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nün kendilerine sunum yapacağını kaydetti. Doğan’ın ardından Kaçakçılık Şube Müdür Yardımcısı Selahattin Gülsever yaptığı sunumda, Türkiye’nin uyuşturucu maddenin satışını insanlık suçu, kullananı ise hasta olarak nitelendirdiğini belirtti. Uyuşturucunun Avrupa ve diğer ülkelere gitmesinde geçiş noktasında olması nedeni ile büyük tehlike altında olduğunu söyleyen Gülsever, “Kocaeli’nin Afganistan ve İran’da üretilen uyuşturucuların dağılımında Kocaeli transit bir kent konumunda. İstanbul’a yakın olması da riski yükseltiyor” dedi. 

YOKSULLUK VE ZENGİNLİK BÜYÜK ETKEN
Yoğun göçün getirdiği yoksulluğun ve aynı zamanda sanayiden kaynaklanan gelir yüksekliğinin de madde bağımlılığını arttırdığını söyleyen Gülseven, “Kocaeli madde pazarlığı noktasında önemli bir kent. Jandarma bölgeleri olan ormanlık alanlarda uyuşturucu madde yetiştiriciliği yapılıyor. Torbacılara yapılan ve devam eden çalışmalar nedeni ile uyuşturucu kullanımının yükselmesinin önüne geçilmiştir. Toplumun madde bağımlılığı noktasında polise destek vermesi, bu mücadeleyi kolaylaştıracaktır. Uyuşturucu ile mücadele de Türkiye’de ilk üç sırada yer alıyoruz. Talep devam ettiği sürece arzda oluyor” dedi. 

EN ÇOK OLAY İZMİT’E 
Türkiye’deki uyuşturucu suçlarının her yıl arttığını söyleyen Gülseven, Kocaeli’de 2011’de 804, 2012’de 901 olayın gerçekleştiğini kaydetti. 2011 ve 2012 yılında yakalanan uyuşturucu maddelerin miktarını veren Gülseven, “Uyuşturucu ile mücadeleyi bir insanlık suçu olarak görülmesi nedeni ile transit geçişlerde dahi her zaman çalışma yapılıyor. Torbacı olarak bilinen satıcılara yönelik 1995 olay oldu, 282 kişi tutuklandı. İlçelerde ise 2013 yılının ilk 5 ayında İzmit 325 madde bağımlılığı nedeni ile olay oldu. En az ise 4 ola ile Kandıra’da oldu” dedi. 

PARKLARDA SATIŞ OLUYOR
Tiner’in uyuşturucuya girmediğini ve bonzai denilen bir maddenin satışının yapıldığını söyleyen Doğan, son dönemlerde parklarda bu maddelerin kullanımı nedeni ile çok büyük sorunlar yaşandığını kaydetti. bir yandan rehabilite, bir yandan topluma bilgi vereceklerini söyleyen Doğan, bu maddeleri alarak insanları rahatsız edenlerin ne olacağını sordu. Okulların çevresinde ve mahallelerde küçük çocuklara tek sigara satışlarının da büyük sorun olduğunu söyleyen Doğan, kanundaki değişiklikle sigara ile mücadelenin belediyelerden alınmasının mücadelenin gevşemesine neden olduğunu kaydetti. 

SOSYAL ALANLAR YARATIN

Bonzai maddesinin yeni moda bir uyuşturucu olduğunu ifade eden Gülseven, “Uyuşturucu madde sayılması için hukukta yasaklanması gerekiyor. Bu madde yasak olmadığı için tarım ilacı, zayıflama ilacı gibi içeriye sokmaya başladılar. Şimdi tamamen yasaklandığı için artık daha da azalacaktır” dedi. Parklarla ilgili Doğan’ın serzenişine değinen Gülseven, “Özellikle çocukların okul dışında geçen zamanlarını geçirebilecekleri sosyal ortamlar yaratılmalı. Yahya Kaptan’da suç oranı azken, Mehmet Ali Paşa’da ise bu oran çok yüksek. Bu iki farklı yapının etkilerini de gösteriyor. Mahallelerde imkanlar sağlanmalı” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817